5 чифта обувки, които са с печат „Провинциалистка“

5 чифта обувки, които са с печат „Провинциалистка“
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    01.05.2020
  • Share:

Всяка жена иска да е в крак с актуалните модни тенденции. Буквално и преносно.

 

Сега когато повечето от нас са у дома заради опасността от разпространението на коронавируса е идеалното време, в което можем тотално да преразгледаме и подредим гардероба си. Това се отнася не само за дрехите, но и за обувките.

Преди време споделихме кои са петте чифта дамски обувки, за които жените с наднормено тегло трябва да забравят

Освен това  разкрихме чуден трик, от който стана ясно защо трябва да пъхнете картоф в новите си обувки.

Сега обаче ще поговорим за няколко чифта чепици, които ако носите, то несъмнено ще си лепнете (несъзнателно) етикет „Провинциалистка“. А за баланс  споделихме на какви обувки е добре да заложите, за да сте в крак с модата.

 

 

Ето кои са петте чифта обувки, които носят печат „Провинциалистка“ и с кои да ги замените:

 

1. Прозрачни обувки

 


 

Обувките, ботушите и сандалите от прозрачна пластмасова материя бяха моментна тенденция, която бързо отшумя. И е разбираемо защо тези обувки са много неудобни - пластмасата не позволява на кожата на краката да диша, а сплесканите пръсти, които се виждат безпроблемно, изглеждат неестетични. 

 

Алтернатива: Обувки с ластик. Тях ги има във всякакви разновидности - от ботуши и ботуши до сандали. Освен това, връзката може да бъде сбита във викториански стил или да „опънете“ само няколко струни над глезените. Този модерен детайл беше видян в свежите денденции на DIOR, Valentino и JW Anderson.

 

2. Тънки и високи токове

 


 

Да, считахме ги за класика и ги носехме навсякъде и с всичко. Но те са много неубодни и причиняват много щети на петите. За тържествени събития такива обувки разбира се са позволени, но в ежедневието е по-добре да пощадите краката си и да забравите за тях.

Алтернатива: Обувки с дебел ток. На първо място те са много по-удобни. На второ място пък е важно да отбележим, че изглеждат стилно и модерно. Можете да ходите на обувки с дебел ток през целия ден: те са стабилни, което означава, че гръбначният стълб няма да страда. Масивните токове присъстваха в тенденциите на модни къщи като Marc Jacobs, Chloé и Sally LaPointe.4

 

3. Големи кецове

 


Спомняте ли си как през последните сезони пищяхме с наслада при вида на новата колекция маратонки от New Balance? Тогава „agli shoes“ се носеха от всички. Да, моделът е оригинален и интересен, но тенденцията е отминала. Страстта се успокои и сега виждаме, че тези маратонки обезобразяват стъпалото. Нищо чудно, че бяха така наречени.

 

Алтернатива: Класически бели кецове. Те са удобни, спортни и стилни. Моделите от Balenciaga, Reebok, Moschino, Prada и много други марки могат и трябва да се носят в ежедневието от жените. Те се комбинират перфектно не само със спортно облекло и панталони, но и с поли и рокли. Всяка жена определено трябва да има поне един чифт от тях в гардероба си.

 

4. Плоски сандали

 


 

Плоските обувки не само са вредни за стъпалото и гръбначния стълб, но също така визуално скъсяват и загрозяват визията на жените. Плоската подметка може и да изглежда удобна за продължително ходене, но крие много опасности за здравето. 

 

Алтернатива: Обувки с 3D ефект. Любителките на ниските обувки преминаха към модели с малко по-мека подметка и3D ефекти, които изглеждат много свещо. Такива модели се забелязаха в колекцията на Bottega Veneta.

 

5. Кичозна декорация

 


 

Изобилие от декоративни елементи под формата на кристали, мъниста и други предизвикателни детайли върху ботушите, токовете, сандалите и кецовете (маратонки) се считат за проява на лош вкус без значение от това по какъв повод и кога са обути. Не само, че изглеждат кичозно, но и трудно се комбинират с повечето облекла. 

 

Алтернатива: Оригинална пета. Те са идеални за любителките на екстравагантното. Ромб, цветя, сплескани квадратчета, преплетени линии, кръгове - всичко това е идеален заместител на кича. Най-готините вариации на токчетата могат да се видят в свежите колекции на Alexander McQueen, Givenchy, Jil Sander.

Станете почитател на Класа