Кобрата се разправи с Фюри и отново ще чака Джошуа!

Кобрата се разправи с Фюри и отново ще чака Джошуа!
  • Written by:  Webcafe
  • Date:  
    28.10.2018
  • Share:

Кубрат Пулев победи Хюи Фюри по точки (117-111, 118-110, 115-113) пред почти препълнената зала „Арена Армеец“ след 12-рундова битка и се превърна в задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), чийто притежател е Антъни Джошуа.

Това е 26-а победа в актива на Кобрата (26-1), а загубата бе втора в кариерата на 13 години по-младият британец (21-2).

Българинът се качи на ринга за първи път от година и половина – след победата си над Кевин Джонсън през април 2017-а, отново в София, и след контузията, която му попречи да се бие с Джошуа в края на миналата година.

 

Кубрат Пулев - Хюи Фюри

 

Първият рунд беше равностоен и завърши с два удара добри удара на Кобрата. Хюи Фюри започна по-активно, но към края на рунда Кубрат отговори с няколко добри удара в тялото и главата.

Във втория Кубрат пусна първа кръв на Фюри над лявото око. Фюри започна взривно третия рунд, но не успя да нанесе поражения върху Кобрата, който тактично успокои темпото и върна мача в своето темпо,

00:30Кобрата: Фюри беше крив. Учим ги младите

В четвъртия Кобрата си върна надмощието и нанесе още няколко точни удара по окървавената лява част наФюри. Последва нов добър рунд за българина, а Фюри започна да се изморява и да диша тежко.

Пулев продължи да държи мача под контрола си, както в седмия проведе и няколко мощни атаки срещу тялото и главата на Фюри.

Тежка атака на Фюри с десни крошета беляза осмия рунд, но Кобрата успя да се задържи на крака. Това беше най-добрият рунд за Хюи от началото на мача.

#PulevFury When your man's taking a beating and you want to go help him out, but your friend's like... Nah.... pic.twitter.com/JkUdnOEcQc

В деветия Кобрата пусна левия прав и на няколко пъти имаше успех с него и на няколко пъти разклати Фюри и вдигнаха публиката на крака, но британецът успя да поеме ударите.

Десетият, единайсетият и дванайсетият рунд отидоха на сметката на българина, който наказваше Фюри при всяка удобна възможност, а британецът не можеше да отговори по никакъв начин на много по-бързите атаки на Кобрата.

В последния Кубрат бе дори близо и до по-впечатляващ завършек на мача с едно свое дясно кроше, но Хюи отново се задържа на крака. Но нищо повече, защото българските фенове станаха свидетели на нова голяма победа на Кобрата.

Станете почитател на Класа