Меча на отмъщението - наследникът на Осама

Меча на отмъщението - наследникът на Осама
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.02.2021
  • Share:

Ал кайда има нов лидер, известен с прякора Меча на отмъщението. Бившият египетски генерал Саиф ал-Адел в момента се укрива в Иран и според приближените си е „брилянтен и безмилостен стратег”, който поема контрола над терористичната организация след Айман ал-Зауахири.

 

Той почина от естествена смърт в края на миналата година в Афганистан.

 

Сега Саиф, който е издирван от британското и американското разузнаване, възнамерява да възроди организацията и да я направи дори още по-опасна от времето, когато беше под контрола на Осама бин Ладен.

 

Саиф ал-Адел нов лидер на Ал Каеда, бил поопасен и од Бин Ладен – Kurir.mk

 

Според британски експерт по антитероризма, пожелал анонимност, „новият лидер, сравнен със Зауахири, вероятно ще бъде доста по-ефективен и дори още по-опасен от Осама”.

 

Сайф е член на „Ал Кайда” и взима участие в нейните атаки през последните 30 години. За главата му е обявена награда от 7,5 милиона долара след нападенията над американските посолства в Найроби и Дар ес Салаам през 1998 година, при които загинаха 224 души. Терористът ветеран беше част от звеното „Черна гвардия”, отговарящо за охраната на Осама бин Ладен в Афганистан.

Станете почитател на Класа