Американските конспиролози за студовете: Русия използва климатично оръжие срещу САЩ

Американските конспиролози за студовете: Русия използва климатично оръжие срещу САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.02.2021
  • Share:

Американската преса и блогосферата активно обсъждат студения фронт, с който се сблъскаха десетки американски щати. Най-трудно е положението в щатите, които рядко са се сблъсквали с този вид бедствия преди. Стигна се дотам, че в Тексас, богат на нефт и газ, стотици хиляди американци са изправени пред недостиг на топлинна и електрическа енергия. Хората са принудени да ходят до бензиностанциите, да пълнят бутилки с пропан, за да отопляват по някакъв начин домовете си. Мнозина дори се настаниха в своите автомобили, за да се затоплят, изгаряйки гориво, което напоследък считат за неекологично. В същото време цените на бензина, дизеловото гориво и газа скочиха рязко.

 

Американските конспиролози за студовете: Русия използва климатично оръжие срещу САЩ

 

Хиляди вятърни турбини, които генерират до 25% от електроенергията в щатите Тексас и Арканзас, са сковани от сняг и лед. Те просто не мърдат, вятър няма. Снежните шапки са покрили слънчевите панели, превръщайки ги в безсмислени джаджи.

 

Много експерти твърдят, че безпрецедентният студ и снеговалежите са нахлули в САЩ поради глобалните климатични промени. „Зелените“ се активираха отново, твърдейки, че всички проблеми са от „глобалното затопляне“.

 

В тази връзка в САЩ вече се роди нова конспиративна теория.

 

Спорпед нея климатичните оръжия са виновни за студеното време, стоварило се в САЩ тези дни. Лесно е да се отгатне кого американските конспиролози обвиняват в използването на подобни оръжия.

 

Разбира се, това е Русия.

 

Американски блогъри с бурно въображение заявяват, че почти лично Путин е изпратил студа в Северна Америка с помощта на «най-новите военни разработки», от които сега страдат милиони американци. Естествено не се предоставят доказателства, но за САЩ това отдавна е нормално — да се хвърлят обвинения, а след това просто с удоволствие да се наблюдава реакцията.

 

А и какви доказателства може да има въобще, ако съдебните решения по-скоро напомнят изказвания на душевно болни хора.

 

Междувременно адекватните американски граждани разбират, че ако някой е виновен за тази ситуация, това са самите американски власти. Властите са тези, които през последните години тръбят за необходимостта да преминат към чиста енергия, да се откажат от петрола и газа. Днес жънат плодовете.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа