Байдън нарeче проекта «Северен поток -2 «лоша сделка» за Европа

Байдън нарeче проекта «Северен поток -2 «лоша сделка» за Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.01.2021
  • Share:

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън ще изучи санкциите срещу «Северен поток 2», тъй като смята, че проектът е «лоша сделка за Европа», заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки по време на брифинг, днес, 27 януари.

 

„Президентът все още смята„ Северен поток 2 “за лоша сделка за Европа.


Знаем, че предишната администрация е наложила ограничения върху газопровода <…> и ще преразгледаме тези мерки “, каза Псаки.


Според нея американските власти също възнамеряват да продължат да обсъждат този проект с европейски партньори.

По-рано стана известно, че администрацията на новоизбрания президент на САЩ Джоузеф Байдън ще направи всичко възможно, за да спре строителството на газопровода «Северен поток 2».

 

САЩ наложиха санкции срещу „Фортуна“, който се занмава с завършването на газопровода „Северен поток 2“, и собственика на кораба, компанията «КВТ-РУС. Същия ден от Газпром допуснаха възможно спиране на проекта при рязка промяна на политическата ситуация

 

По-късно «Газпром» заяви, че проектът «Северен поток 2» е подложен на силен санкционен натиск, но холдингът възнамерява да завърши изграждането на газопровода. В същото време германският концерн Bilfinger SE отказа да участва в проекта «Северен поток 2».

 

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа