Доналд Тръмп: Ние ще се върнем!

Доналд Тръмп: Ние ще се върнем!
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    20.01.2021
  • Share:

Военен хеликоптер е кацнал в Белия дом, предаде Би Би Си.

 

Вертолетът на въоръжените сили на САЩ е пристигнал, за да транспортира Доналд Тръмп и неговата съпруга Мелания Тръмп от Вашингтон до Флорида, поясни британската медийна корпорация.

Четиридесет и петият държавен глава и съпругата му са били приветствани от почетния караул за последен път като първата двойка на Америка.

 

"Ние прекарахме четири прекрасни години тук. Ние обичаме Америка и нейния народ", е казал Тръмп. "Много хора вероятно не знаят, но ние през тези четири години, докато бяхме в Белия дом, се трудихме неуморно. Заради това ние постигнахме много успехи", е посочил още 45-ият президент на САЩ.

 

Тръмп се спрял и върху пандемията от коронавирусната инфекция. "Тази болест ни удари жестоко. Ние обаче направихме чудо и вече имаме ваксина срещу китайския вирус", е казал още той. Тръмп е предизвикал гнева на Пекин, защото  в началото на пандемията е заявил, че властите в азиатската държава са допуснали разпространението на смъртоносното заболяване. Китай, от своя страна, е отрекъл твърденията на президента.

 

"За мен бе огромна чест да бъда начело на нашата велика страна. Ние продължим да се борим за Америка и нейните хора. Ние ще се върнем", е казал още той.

 

По традиция новият президент на САЩ встъпва в длъжност на 20 януари. По-рано Тръмп е обявил, че няма да присъства на церемонията по встъпването в длъжност на своя наследник на поста Джо Байдън. 

 

 

 

 

По-рано Би Би Си съобщи, че заместникът на Тръмп Майк Пенс и лидерите на парламентарните групи на Републиканската партия в Камарата на представителите и Сената - Кевин Маккарти и Мич Макконъл са обявили, че няма да присъстват на церемонията  по изпращането на 45-ия президент на САЩ.

Станете почитател на Класа