Пенс в последната си реч като вицепрезидент призова САЩ да се подготви за война

Пенс в последната си реч като вицепрезидент призова САЩ да се подготви за война
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    18.01.2021
  • Share:

В последната си реч като вицепрезидент на САЩ Майк Пенс каза: „Ако искате мир, гответе се за война“.

Той говори с военните във Форт Дръм в Ню Йорк. Речта по телевизията беше представена като последната реч на поста вицепрезидент. Пенс каза, че американските военни, където и да отидат да служат, "ще вземат със себе си силата и гордостта на тази нация" и "молитвите на милиони американци". Освен това Пенс си спомни семейството си, разказа за дядо си ветеран.

 

Пенс каза, че в деня на терористичната атака на 11 септември 2001 г. дъщеря му го попита дали ще отиде да служи, ако войната избухне. Тогава политикът изрази надеждата, че е твърде стар за това. „Благодаря на тези, които отговориха на обаждането по различен начин“, цитира го РИА Новости .

 

Пенс заяви, че държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е "съживил" американската армия. Вицепрезидентът също подчерта, че Тръмп изтегля американските войски от други страни. „Бог да благослови армията и Америка“, каза Пенс.

 

Встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън трябва да се състои във Вашингтон на 20 януари. Камала Харис ще бъде негов вицепрезидент.  Демократите са уверени, че поддръжниците на действащия президент ще се опитат да нарушат церемонията.

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа