Кражби, сексуално насилие, мошеничество — криминалните произшествия в Европарламента

Кражби, сексуално насилие, мошеничество — криминалните произшествия в Европарламента
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    28.11.2020
  • Share:

За непълната 2020 г. в сградата на Европейския парламент са регистрирани 154 случая на кражба с взлом и кражби без взлом, пише Bild, цитирайки данни от вътрешен доклад на парламентарната комисия за бюджетен контрол. Освен това са идентифицирани 11 случая на наемане на помощници с измама, 13 случая на натиск и 4 случая на сексуален тормоз.

 

Кражби, сексуално насилие, мошеничество - криминалните произшествия в Европарламента

 

Европейският парламент не само приема закони, но и ги нарушава, пише Bild, цитирайки вътрешен отчет на парламентарната комисия за бюджетен контрол.

Според данни, получени до края на септември, в сградата на Европейския парламент са регистрирани 154 взлома и кражби през изминалата година, което е с 47 повече случая, отколкото през цялата 2019 г.

Повечето престъпления са станали след завръщането на депутатите от карантина.

Списъкът с откраднати вещи включва 16 iPad, 14 таблета Microsoft и четири лаптопа. В резултат на това е решено да се разшири системата за видеонаблюдение.

Освен това, установени са 11 случая на машеничество при наемането на помощници на евродепутатите, съобщава Bild.

В горното престъпление са замесени шестима депутати, изплатили глоба в размер на  €560 хиляди. Също за миналата година в Европарламента са били установени 13 случаи на натиск и 4 случая на сексуален тормоз, пише изданието.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа