Фейк? В САЩ арестуваха Сорос, ФБР го разпитва

Фейк? В САЩ арестуваха Сорос, ФБР го разпитва
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    27.11.2020
  • Share:

Американските власти арестуваха известния милиардер Джордж Сорос, спечелил репутацията на основен организатор на цветните революции. В момента предприемачът е разпитван от ФБР.

 

Фейк? В САЩ арестуваха Сорос, ФБР го разпитва

 

 

Американският инвеститор е заподозрян в редица тежки престъпления, извършени преди президентските избори в САЩ. Той е обвинен в машеничество, кражба на лични данни и повреда на компютри, съобщава канадското издание на Conservative Beaver.

То твърди, че съдията е забранил публикации за ареста на Сорос, но тази забрана не се отнася за канадските медии.

Както съобщава порталът «Новоросия», в момента американският финансист е под надзора на федералните власти във Филаделфия. Някои руски медии предполагат, че информацията за ареста на Сорос може да е фалшива. Към днешна дата не е предоставено потвърждение или опровержение.

Сорос си спечелил репутацията на главен глобалист, диригент на либералните идеи и организатор на цветни революции, които той организира чрез своите «Фондации на Сорос», контролиращи медии и неправителствени организации.

Механизмът на държавния преврат се свежда до разклащане на ситуацията в определена държава чрез финансиране на опозицията и отпускане на безвъзмездни средства за обществени организации, които критикуват властите.

Сорос положи много усилия за свалянето на комунистическите режими в Източна Европа, той застана зад кадифените революции от 1989 г., зад Грузинската революция на розите от 2003 г. и направи значителен принос в подкрепа на Украйна след Майдана.

Обновление: 

Информацията за ареста на Сорос в САЩ се оказа фейк. Това съобщи  Lead stories.

Изданието отбелязва, че канадското издание Сonservative Beaver е публикувало фалшив документ в качеството на доказателство за ареста на милиардера.

Журналистите с помощта на Photoshop създали съдебен документ с обвиненията срещу Сорос. За основа били взети реално съществуващи документи срещу шестима руски хакери.

Станете почитател на Класа