Тръмп даде на Путин 50 секунди за капитулация

Тръмп даде на Путин 50 секунди за капитулация
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    24.09.2020
  • Share:

Политическият живот в САЩ все повече напомня театъра на абсурда. Отново и отново американските елити показват на света своята явна неадекватност. Воюващите политически кланове са готови на всичко, за да унищожат своите съперници. Расови вълнения и погроми, война с паметници, очерняне на собствената история и пропаганда на най-гнусни извращения - всичко се използва за победа на противниците. Но самият факт, че преобладаващото мнозинство от 330-те милиона американски граждани са толкова измамени от тоталната пропаганда, че вече са напълно неспособни да разграничат реалността от измислиците и митовете на партийната пропаганда на двата враждуващи лагера - демократи и републиканци, придава специален вкус на настоящите американски политически битки без правила.

Така реториката на Доналд Тръмп става все по-фантастична с наближаването на президентските избори. Без да му трепне окото, настоящият собственик на Белия дом е готов да обещае на американските избиратели всичко - дори тройна заплата, дори военна база на Марс, само и само за да убеди американците в своя успех, хладнокръвие и необходимост като президент на САЩ. И така, на 19 септември, говорейки с привържениците си в щата Минесота Тръмп говори за ракети и за коварни руски шпиони. И се разбъбри не на шега. Той каза:

Имаме суперупер ракета. Наричам я суперупер, защото е пет пъти по-бърза от конвенционалните ракети. Пет пъти! Но Русия получи тази информация от администрацията на Обама, руснаците я откраднаха и построиха собствена ракета. Но сега имаме нова, която е много, много по-бърза...

Сега имаме най-великото оръжие, създавано някога от човека. Това е най-мощното оръжие, познато на човечеството. Съживих армията и я издигнах до ниво, до което никой друг не я е вдигнал. Никой не е мислил, че това ще бъде възможно. И, както казах, ние създадохме най-мощното оръжие, познато на човечеството. Вярно е! Имаме толкова усъвършенствани оръжия, че Си Цзинпин, Путин и всички останали ще ни завиждат. Те не знаят какво точно имаме, но знаят, че това е нещо, за което никой досега не е чувал.

И нека някои да казват, че обявявайки това, разкривам секретна информация. Нищо подобно! Просто казвам на целия свят, че имаме най-мощното оръжие, но няма да кажа на никого какъв вид оръжие е всъщност ... "

Вярно е, че Тръмп е много объркан в техническите показатели на тази американска супер-ракета. И така, четири месеца по-рано, на 16 май, говорейки на церемонията по откриването на новото знаме на Космическите сили на САЩ, той обяви: „Наричам новото ни оръжие супер-ракета. Тя е 17 пъти по-бърза от това, което имаме сега, ако вземем за сравнение най-бързата ракета, която имаме днес. Просто сме принудени да създадем военно оборудване с безпрецедентно ниво. Нямаме избор, трябва да направим това, предвид съперниците, които имаме. Ако сте чували, Русия има ракети, които са пет пъти по-бързи, Китай работи върху ракети, които са пет или шест пъти по-бързи. Имаме 17 пъти по-бърза и този проект току-що получи зелена светлина от мен. "

Много е трудно да се коментира потока мисли в съзнанието на Доналд Тръмп, но очевидното несъответствие в скоростта на супер-дупер ракетата, която е или 5, или 17 пъти по-бърза от неясния „най-бърз“ руски или китайски еквивалент, предполага, че Тръмп просто лъже своите избиратели. Той лъже, докато диша. И той прави това съвсем умишлено, разчитайки, че средният американец днес е невероятно примитивен, чудовищно неграмотен и напълно неспособен да мисли самостоятелно. И затова е готов да вярва във всичко, дори в най-невероятната глупост, ако тази глупост би раздула гордостта му и би потвърдила изключителността и превъзходството на САЩ над останалия свят, особено над коварните руски варвари и хитрите китайски комунисти.

И тези коварни руски варвари - само си представете - точно в деня, когато Тръмп пробутваше на избирателите в Минесота разкази как шпиони на ФСБ са откраднали хиперзвукова технология от Обама, те отпразнуваха Деня на оръжейника в Москва. И дори наградиха създателя на собствената си супер-дупер ракета "Авангард" с най-високия национален орден “Свети Андрей Първозвани” с мечове.В същото време президентът Путин каза:

Мнозина посвещават своите усилия и живота си на създаването на нови, уникални видове оръжия, способни да защитят страната ни от всякакви външни посегателства. Тяхната работа е сравнима с подвиг, защото оръжейниците, подобно на военните, стоят на стража над Отечеството.В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи. Това се отнасяше до ядрено оръжието, след това до стратегическата авиация на далечни разстояния и след това до междуконтиненталните ракетни технологии. И това постави страната в много трудна, дори опасна ситуация. Имаше моменти, в които ни заплашваха, но нямаше какво да отговорим.

И сега за първи път Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат по сила, мощност, скорост и, което е много важно, по точност всички съществуващи модели. Никой по света няма такова оръжие.

Но дори и в тази серия системата “Авангард” с маневрен хиперзвуков блок, движещ се със скорост 27 пъти по-висока от скоростта на звука, променяща посоката си, заема специално място. “Авангард” не е просто нова система, а нов тип стратегическо оръжие... "

Нека преброим. 27 скорости на звука са повече от 33 хил. км/ч. Ако се вярва на Тръмп, че неговата супер-дупер ракета лети 17 пъти по-бързо от нашата, то тя трябва да се движи с фантастична скорост от около 562 хил. км/ч и съответно да лети от Вашингтон до Москва само за 50 секунди! Ясно е, че коментирането на подобни глупости просто няма смисъл.

И Путин, разбира се, просто не коментира тези глупости на Тръмп. Но той каза няколко думи за САЩ. Ето ги, тези думи на Путин:

Оттеглянето на САЩ от Договора за ПРО през 2002 г. принуди Русия да започне да разработва хиперзвуково оръжие. Трябваше да създадем тези оръжия в отговор на американското разполагане на стратегическа противоракетна отбрана, която в дългосрочен план ще може реално да неутрализира и обезсили целия ни ядрен потенциал.

Това не се случи. Спомням си как през юни 2001 г., когато бях в Плесецк, ръководех пускането на първия експериментален блок. И това стартиране беше успешно. През 2004 г. стартирахме мащабна работа, за която публично предупредихме всички, но очевидно тогава никой не ни повярва, те мислеха, че няма да можем да направим това.

И през декември 2018 г. беше извършено окончателното стартиране. По този начин всички тестове бяха успешно завършени. А от декември 2019 г. първият полк от стратегически ракети, оборудван със системата Авангард”, застана в бойна готовност. Това е огромно събитие в живота на страната, което гарантира нейната сигурност, без никакво преувеличение. Сравнимо е с изпълнението от Съветския съюз на ядрените и ракетни проекти, извършени от изключителните съветски учени Курчатов и Корольов..."

Е, и като черешката на торта, така че никой да не се съмнява, че “Авангард” далеч не е единственият комплекс от руските стратегически оръжия от ново поколение, Путин добави: „В тази връзка, в Деня на оръжейника, поздравявам разработчиците и производителите на лазерния комплекс„Пересвет“, на авиационна хиперзвуковата ракета „Кинжал“, на морския подводен роботизиран комплекс с ядрен двигател „Посейдон“, на крилатата ракета с неограничен обхват „Буревестник“, на хиперзвукова ракета морско базиране „Циркон“, на другите видове оръжия, които вече влизат или скоро ще влязат в експлоатация с нашите Армия и флот ... "

Така че преценете сами какво в действителност влияе повече на стратегическия, глобален баланс на силите: страхотната супер-ракета на Тръмп или стратегическите нововъведения на Путин, които вече всъщност влизат в експлоатация на руската армия, авиацията и флот.

Ние сме руснаци, Бог е с нас. Господи благослови!

 

Константин Душенов    Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа