Fox News: «Ню-Йорк умира» — гражданите гладуват, бездомниците започват да живеят в Манхатън

Fox News: «Ню-Йорк умира» — гражданите гладуват, бездомниците започват да живеят в Манхатън
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    25.05.2020
  • Share:

Карантинните мерки в Ню Йорк доведоха до масовото разоряване на предприемачите и загубата на работни места, жителите на града прекарват часове наред на опашки за безплатна храна, заяви журналистът Дейвид Маркъс пред Fox News. Според него с всеки изминал ден надеждите за бързо връщане на мегаполиса към нормалния живот стават все по-илюзорни.

Наскоро Дейвид Маркъс написа невероятна статия за New York Post, в която призова за незабавно прекратяване на карантината. Имаме удоволствието да го приветстваме днес в нашата програма. Дейвид Маркъс, много ви благодаря, че отделихте време за нас. Бихте ли ни разказали накратко какво ви подтикна да напишете тази статия и защо смятате, че тази карантина, за важността на която ни казваха всеки ден, трябва да спре?

ДЕЙВИД МАРКЪС, кореспондент на The Federalist: Написах тази статия миналия уикенд, след като видях кадри, показващи нюйоркчани около 4:30 сутринта, няколко часа преди откриването на католическия храм, предлагащ храна. Защото бяха гладни и им трябваше храна.

И когато видях тези кадри, моята досада към губернатора (на щата Ню Йорк - ИноТВ) Куомо и кмета (на Ню Йорк - ИноТВ) де Блазио отстъпи място на гнева. Защото хората гладуват, малките предприятия се рушат, работните места се изпаряват, децата ни не получават образование, хората не могат да се изследват за рак. А губернаторът в ежедневното си телевизионно предаване седи и се държи така, сякаш се оплакваме, че нямаме какво да гледаме в Netflix! Това е диващина и вбесява.

Защо мислите, че такъв амбициозен човек като Андрю Куомо - амбициозните политици обикновено обръщат внимание на желанията на обществото - е толкова лишен от чувство за уместност и забравя за страданията, безсмислените страдания на населението? Защо не разбира това?

ДЕЙВИД МАРКЪС:Мисля, че сега хората не могат наистина да изразят своето отношение. На първо място, те не могат да напуснат къщата. Но също така мисля, че позицията на Андрю Куомо е такава, че провалът му е съвсем очевиден, особено в случаите на старческите домове и там това струва човешки животи. И съм сигурен, че е много, много нервен и не иска да прави нови грешки. Но това не е достатъчно. Имаме нужда от силно лидерство, защото градът на Ню Йорк умира, той трябва да бъде отворен сега, в противен случай не можем да го спасим.

От приятели, роднини и колеги, живеещи в Ню Йорк, се чува, че Мидтаун* е зает само от бездомници. Само те. Всъщност всички обществени места са завладяни от психично болни наркомани. Чудя се дали такъв град ... Какво е необходимо, за да върне такъв град към нормалния живот?

ДАВИД МАРКУС: Проблемът е, че с всеки изминал час връщането на града в нормално състояние става все по-трудна задача. Тъй като всеки ден някой предприемач разбира, че капиталът, който му е помогнал да остане на повърхността през последните два месеца, е изчерпан, че с няма какво да плаща за наема през следващите месец-два. И може да използва средствата си за индивидуална защита ...

Разбирам, че Бил де Блазио смята, че някъде има гигантско гърне със злато, скрито от зли републикански лепрекони. Но не! Единственият начин този град да се върне на работа е да се върне на работа. Само това ще донесе пари за изпълнението на това, от което се нуждаят градът и гражданите. И сега ... Имате ли някаква информация за това кога ще приключи? Куомо или де Блазио казаха ли поне нещо, което би ни позволило да мислим за някакво връщане към нормалния живот, да речем, през август? Аз не съм чувал.

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа