Помнете и този Кобе

Помнете и този Кобе
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    28.01.2020
  • Share:

Всичко, което ми трябваше да знам за Кобе Брайънт, бе това: по време на приятелството ни всичките ни разговори, които имахме, бяха на една тема – за семейството.

Оставете на страна изключителната работна етика, Мамбата и невероятната воля за победа. Ще оставя всеки да прецени за себе си. Но когато мисля за Кобе, се сещам за тези няколко специални разговора, които имах щастието да споделя с него. При всеки един от тях на някого от нас му се беше родила дъщеричка.

Мислех си за човека, който бе повече от надарен като спортист, който бе обсебен от идеята да бъде шампион, който беше истински убиец с топка в ръце. А моментите, които успях да прекарам с него? Той не говореше много за това.

Далеч по-важното за него бе да бъде добър съпруг на Ванеса и баща на момичетата си. Той обичаше семейството си. Той беше семейство. Това беше важното.

Този Кобе ще запомня.

Искам да изкажа най-дълбоките си съболезнования на Ванеса и семейството на Брайънт, както и на семействата на останалите пътници. Подобни трагедии ни напомнят кое е важното в живота – да прекарваш времето с любимите си хора и да бъдеш до тях, независимо от всичко.

Но друго прави днешната трагедия още по-голяма, защото никой не се нуждае от припомняне колко велик беше Кобе.

Виждал съм го да вкарва 81. Виждал съм го да бележи със сирената. Виждал съм го да печели златни медали и шампионски пръстени. Но никога не съм го виждал толкова щастлив на паркета, колкото беше извън него – с ръка на рамото на Джиджи, седейки покрай игрището и как двамата просто... си говореха.

Да, може би, са си говорели за баскетбол – но имаш чувството, че могат да си говорят и за всичко останало.

Кобе просто обичаше да бъде баща.

И когато става въпрос за наследството му, наистина се надявам да помним и това като важна част от него.

Почивай в мир, Джиана Брайънт. Почивайте в мир и останалите пасажери от хеликоптера.

И почивай в мир, Кобе Брайънт – ти, който знаеше, че животът е точно толкова важен, колкото и любовта към хората в него. Ти, който знаеше, че си роден, за да играеш баскетбол. Но винаги семейството е било над всичко.

 

*Дерек Джетър е бивш бейзболист и един от собствениците на Маями Марлинс. Основател е на сайта The Players Tribune, където е публикуван текстът му

Станете почитател на Класа