Диктатор ли е Доналд Тръмп?

Диктатор ли е Доналд Тръмп?
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    26.01.2020
  • Share:

В процеса по импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп демократите приключиха с изложенията на своите  доказателства в Сената, пише германското издание Die Zeit, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Конгресмените от Демократическата партия представиха доказателствата си в Сената в процеса на импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп. Те продължиха да представят обвиненията в украинската афера срещу Тръмп, описвайки го като "заплаха" за демокрацията. "Той е такъв, какъвто е, и това няма да се промени“, стана ясно от думте им. „Президентът на САЩ ще продължи да злоупотребява с правомощията си", смята Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ Адам Шиф Адам Шиф.

Шиф и други демократи многократно са показвали видеоклипове и документи по време на своите изложения в подкрепа на обвиненията срещу Тръмп. Президентът е използвал държавните ресурси, за да оказва натиск върху Киев; за да „клевети“ своите съперници и „за да лъже на изборите“, посочи Шиф. „Поведението на Тръмп "застрашава националната ни сигурност". Президентът е склонен да "постави собствените си интереси над тези на страната", добави още той, допълвайки: "Нашата демокрация е поставена на карта“.           

Колегата на Шиф - Джери Надлер, намери ясни думи. Тръмп иска да бъде "всемогъщ", каза председателят на Правната комисия в Камарата на представителите в САЩ.

"Той е диктатор." Това не трябва да се приема. Тръмп трябва да бъде отстранен от длъжност. "Президентът Тръмп се опита да изневери. Той беше разобличен. И от тогава  работи усилено, за да го прикрие", заяви демократичният депутат Хакеем Джефрис.

 

Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова

Станете почитател на Класа