Борис Джонсън: Имам подкрепата на партията си за сделката за Brexit

Борис Джонсън: Имам подкрепата на партията си за сделката за Brexit
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    17.11.2019
  • Share:

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че всеки кандидат от Консервативната партия на парламентарните избори лично му е обещал да гласува за сделката му за Brexit в Камарата на общините, ако той получи мнозинство на изборите.

В интервю за в. "Сънди телеграф" Джонсън каза, че обещанията ще дадат възможност на избирателите да бъдат "100 процента сигурни", че правителство на торите ще "деблокира" парламента. 

Всичките 635 кандидати от Консервативната партия, участващи в изборите, поеха към мен ангажимент, ако бъдат избрани, да подкрепят сделката ми за Brexit, така че да се сложи край на неяснотата и най-сетне да напуснем Европейския съюз, заяви премиерът, цитиран от ТАСС. 

Публикувани вчера допитвания показват, че консерваторите на Джонсън се ползват с най-голяма подкрепа от 2017 г. насам, предава Ройтерс.

Четири проучвания показват преднина между 10 и 17 процентни пункта на консерваторите пред лейбъристите.
Според допитване на социологическа агенция "ЮГов" консерваторите имат 45% подкрепа - най-високото равнище от 2017 г., а лейбъристите – 28%, без промяна. Подкрепата за проевропейски ориентираните Либерални демократи е 15 на сто, а за Партията за Brexit - 4%, отново без промяна.

Сондаж на "СавантаКомРес" също показва, че консерваторите се радват най-високото си равнище на подкрепа от 2017 г., с известна разлика в числата: 41 на сто за торите и 33 на сто за лейбъристите.

Консерваторите имат 16 пункта преднина пред лейбъристите съгласно допитване на "Ъпиниъм Рисърч", а според анкета на в. "Мейл от сънди" - 15 пункта.

При все това анализатори предупреждават, че доминиращият въпрос за Брекзита, предизвикал разделение както в големите партии, така и сред избирателите им, може да обърка обичайните сметки. (БТА)

 

Евгения Маринова

Станете почитател на Класа