Тръмп е "щастлив" да плати глоба в размер на 2 милиона долара

Тръмп е "щастлив" да плати глоба в размер на 2 милиона долара
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    09.11.2019
  • Share:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е "щастлив", след като съдия в Ню Йорк му наложи глоба от 2 милиона долара за използване на Фондация "Тръмп", за облагодетелстване на президентската му кампания през 2016 г.

 

В изявление президентът обвини прокуратурата на Ню Йорк, че е представила по политически цели погрешно това ново обявено съдебно споразумение, според което той ще компенсира няколко благотворителни организации с два милиона долара.


„Всеки цент от 19-те милиона долара, събрани от Фондация„ Тръмп ", достигна до стотици големи благотворителни каузи почти без разходи", заяви обитателят на Белия дом. Той беше обвинен, че позволил на кампанията си - а не на тази организация - да реши как да бъдат разпределени части от набраните средства.


Тръмп счита, че " единственото нещо, което прокуратурата е констатирала през четирите години на политически мотивиран тормоз, са малки технически нарушения и тя умишлено и с чисто политическа мотивация характеризира по погрешен начин това споразумение".

Станете почитател на Класа