Apple кара американските технологични гиганти да поемат отговорност за "ежедневния хаос", който създават

Apple кара американските технологични гиганти да поемат отговорност за "ежедневния хаос", който създават
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    18.06.2019
  • Share:

В реч пред висшисти от Университета в Станфорд, Калифорния тази неделя, изпълнителният директор на Apple, Тим Кук, призова американските технологични гиганти да поемат отговорността за последствията, произтичащи от техните иновации.


"Силиконовата долина е отговорна за някои от най-революционните изобретения в съвременната история. Всички те имат своите корени в задния двор на Станфорд", каза Кук сред аплодисменти. Въпреки това, продължи той, "напоследък изглежда, че тази индустрия става все по-известна с една по-малко благородна иновация: убеждението, че можете да претендирате за кредит, без да поемате отговорност."


Кук призова американските технологични компании да поемат отговорност за изтичането на данни, нарушенията на неприкосновеността на личния живот, както и бездействието относно речта на омразата и фалшивите новини, всичко което стои на дневен ред.


"Твърде много хора смятат, че добрите намерения оправдават ужасните последици, но, харесва ни или не, това, което те строят и какво създават, определя кои са те. Ако построите фабрика за хаос, не може да избегнете отговорността за хаоса." каза Кук.


Миналия октомври Apple критикува компаниите, които искат прекалено много лични данни от клиентите си, за да подобрят услугите си. Той защитава неприкосновеността на личния живот като „един от най-важните въпроси на 21-ви век".

Станете почитател на Класа