ФБР отново разследва Клинтън заради нови имейли

ФБР отново разследва Клинтън заради нови имейли
  • Written by:  E.Аврамов
  • Date:  
    31.10.2016
  • Share:

"След като ФБР е научило за съществуването на мейли,уместни за разследването на Клинтън, ФБР трябва да вземе подходящи мерки за разследване, предназначени да позволят на следователите да разгледат тези имейли, за да се определи дали те съдържат класифицирана информация, както и да се оцени тяхното значение за нашето разследване."пише Коми на председателите на няколко комисии в Конгреса. Директорът на ФБР предупреди обаче, че Бюрото все още трябва да оцени значението на материала и той не знае колко време ще отнеме това.

Председателят на Правната комисия даде висока оценка на решението за възобновяване на делото."Сега ФБР трябва да проведе разследването с безпристрастност и пълнота", каза той в изявление. "Американският народ заслужава и никой не трябва да бъде над закона."

Почти 15 000 нови имейли на Клинтън са били открити през септември, но не е ясно дали обявеното разследването се отнася до тях или друга кореспонденция. Новооткритите имейли не са свързани с Wikileaks или Фондацията Клинтън, каза Си Ен Ен.

Председателят на Камарата поднови призива към директора на Националното разузнаване Джеймс Клапър, да "преустанови всички класифицирани брифинги за Клинтън, докато този въпрос бъде напълно решен."

"За пореден път, Хилъри Клинтън трябва да обвинява себе си ", каза той в изявление. "Това решение, с голямо закъснение, е резултат от безразсъдното й използване на частен сървър за електронна поща и отказа й да бъде осъществено от федералните следователи."

Ръководителят на кампанията републиканския кандидат Доналд Тръмп, аплодира решението.
"Това е превъзходно. Това е извънредно добра новина за американския народ, "каза тя за Yahoo News. "Голям ден в нашата кампания", написа тя.

"Те са възобновили делото за престъпното и незаконното й поведение, което заплашва сигурността на Съединените щати", каза Тръмп в Манчестър, Ню Хемпшир, 10 минути след като е научил за възобновяване на делото. "Ние не трябва да позволим тя да вземе престъпната си схема в Овалния кабинет."

Станете почитател на Класа