Bitcoin с най-добра седмица от юни заради силно китайско търсене

Bitcoin с най-добра седмица от юни заради силно китайско търсене
  • Written by:  E.Аврамов
  • Date:  
    31.10.2016
  • Share:

Bitcoin нарасна с почти девет процента през идминалатеа седмица и се търгуваше на $ 688,40. Това е най-големия ръст от юни, когато стойността му нарасна с вота на Великобритания да напусне Европейския съюз. Инвеститорите се насочиха към цифровата валута като сигурно убежище от британския паунд.

След като юана удари шест-годишно дъно спрямо щатския долар в понеделник, китайските инвеститори се втурнаха да купуват Bitcoin. Експерти твърдят, че китайците използват цифровата валута, като начин за заобикаляне на контрола върху капитала.

На Китай се падат около 90% от цялата Bitcoin търговия на борсите. В страната има строг контрол на капитали, което прави трудно за китайците да конвертират юана в чуждестранна валута и ограничава размера на паричните потоци в чужбина.

Някои анализатори смятат, че цената на Bitcoin ще продължи да се увеличава, тъй още девалвации се очакват от китайското правителство.

Bitcoin може да нарасне над $ 700 преди края на годината, благодарение на силните търсене в Китай и на неочаквани събития, като например Доналд Тръмп да спечели изборите, според анализаторите.

Станете почитател на Класа