"Призрачен град", в пустинята на САЩ

"Призрачен град", в пустинята на САЩ
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.05.2016
  • Share:

Центърът за иновации, тестване и оценка (CITE), ще изгради един футуристичен град "призрак“ в близост до град Деминг (Ню Мексико, САЩ ), в който зелена енергия ще захранва сгради и автоматично управлявани автомобили.

Проектът е експеримент в градското планиране: насред пустинята ще се родят улици с дървета, училища, високи сгради и предградия за население от 35000 души, които никога не ще живеят там.

Пол Фелер, директор на компанията за разработка на технологии Pegasus Global Holdings, която е отговорна за създаването на центъра, каза в интервю за RT, че градът ще има възобновяеми енергийни източници и ще включва нови форми на пречистване на водата и киберсигурността.

Според него, учени от цял ​​свят ще работят в подземна лаборатория, съоръжение, което ще функционира като "мозък" на града, оценявайки данните, получени от сензори, монтирани в целия град и тестове на най-новите технологии.

Директорът добави, че безпрецедентните характеристики на града привличат учени от Русия, Китай и САЩ да работят в среда, която ще осигури по-точни и значими реални тестове и симулации, която ще бъде отворена за всякакъв вид технологични изпитвания.

В момента, задачата на създателите е да се осигурят инвеститори за развитието на проекта, сума между 550 и 800 млн. Смята се, че първите дейности по обекта ще се проведат през 2018 г.

Станете почитател на Класа