Лесен начин за изграждане на мускули

Лесен начин за изграждане на мускули
 • Written by:  Е.Аврамов
 • Date:  
  08.05.2016
 • Share:
 • Група британски учени от университета в Бирмингам са намерили връзка между повишената мускулна маса и времето за почивка между упражненията.

  Изследователите заключават, че твърде кратки почивки между сериите вдигане на тежести предотвратяват растежа на мускулите.

  За да се тества тяхната теория, те провели експеримент с 16 мъже, които били помолени да правяте няколко упражнения с паузи с различна продължителност, от една до пет минути.

  Изследователите фокусирали тяхното изследване на влиянието на различните периоди на почивка в миофибриларната синтеза на протеини и междуклетъчната сигнализация.

  След анализ на резултатите от експеримента, те заключили, че протеиновият синтез е два пъти по-бавен в тези доброволци, които почивали по- малко.

  "С прекъсвания от една минута, въпреки че хормоналния отговор е по-голям, реакцията на мускулите се смекчава. Ако искате да увеличите мускулния растеж, по-продължителни интервали след серията ще отворят по-добри възможности за мускулна реакция", казва д-р Лий Брийн, съавтор в проучването.

  Според изследването, публикувано в "Science Daily", оптималната почивка между сериите е три минути.

Станете почитател на Класа