Френският парламент гласува за отмяна на санкциите срещу Русия

Френският парламент гласува за отмяна на санкциите срещу Русия
  • Written by:  classa.bg
  • Date:  
    29.04.2016
  • Share:

Френските депутати са гласували в подкрепа на резолюция, с която се призовава да се вдигнат от ЕС наложените санкции на Русия по кризата в Украйна и обединението с Крим, съобщи onovini.com.

Документът обаче няма задължителен характер, но е важен знак с послание за настроенията в обществото и сигнал, че това рано или късно ще се случи.
Петдесет и пет членове на френското Национално събрание подкрепиха резолюцията, призоваваща правителството да не разширява санкциите, наложени на Русия от ЕС. Четиридесет и четири гласува против и двама се въздържаха.
В резолюцията, която призовава френското правителство да протестира срещу разширяване на санкциите на ЕС срещу Русия, са се подписали 85 френски депутати.

Тиери Мариани, член на дясноцентристката партия на републиканците в страната, която започна парламентарния дебат, прочете документа, в който се казва: „призоваваме френското правителство да не удължава действието на ограничителните мерки и икономически санкции, наложени на Русия от Европейския съюз.“

Станете почитател на Класа