Нова глобална война, но вече не за територии

Нова глобална война, но вече не за територии
 • Written by:  Ш.Меламед
 • Date:  
  06.04.2016
 • Share:
 • Докато руската армия отблъска терористите в Сирия, основният световен враг засилва позициите си стъпка по стъпка, близо и във Русия, смята международният анализатор Владимир Лепьохин.

  "Новата световна война е на път да експлодира и Русия, която е основната цел на тази война, търпи ежедневно загуби - физически, икономически , социокултурни, репутационни и други ", пише политологът.

  Той подчертава, че субектите на новата глобална война не са държави, както е било в средата на миналия век, а собствениците и бенефициентите на така наречения световен пазар. Те, а не ислямистите или конкретни страни, с бази в близост до границите на Русия, организираха преврата в Украйна, те наложихпа икономически санкции срещу Русия, те лансират дезинформация срещу нея, елиминират рускоезичните от източната част на Украйна и те сеят раздори между съседите на Русия.

  Глобалните бизнес елити определят темпото на глобализацията, определят стратегическите цели и определят степента и посоката за употребата на сила. В същото време, страни като Турция, Катар, Полша и Саудитска Арабия са авангардните полкове на Западното суперобщество, призовани да извършват нападения в определените им обеми и посоки.

  Има и такива, които трябва да умрат на бойното поле, физически или морално, в името на интересите на глобалния клиент. Има и наемници, терористи и политически журналисти и служители за специфични цели от военен характер.

  Според експерта, на този етап войната е за препрограмирането на по-голямата част на света и нейната особеност е, че тя не унищожава враговете физически.

  "Задачата е да се разоръжи врага доброволно или да се предизвика гражданска война на негова територия, нещо, което вече се е случило в Украйна и трябва да се случи, според плановете на западните стратези, в Русия", подчертава Лепьохин.

  В този смисъл, контролът над киберпространството е сравним с монопола над ядрените оръжия. "Съвременните социални мрежи и големи в областта на информационните технологии, са сравними с атомни бомби, но унищожаването идва незабелязано," подчертава той.

Станете почитател на Класа