София, робот-жена от САЩ, обещава да унищожи човечеството

София, робот-жена от САЩ, обещава да унищожи човечеството
  • Written by:  Ш. Меламед
  • Date:  
    25.03.2016
  • Share:


Хуманоиден робот на име София, разработен от американската компания Hanson Robotics, бе представен по време на откриването на научна конференция в град Остин. Роботът София бе представен като най-напредналият опит на компанията да създаде хуманоид, а начинът, по който движи лицето си е може би най-хуманно нещо, постигнато в робот.

И тук свършва човешкото, защото, отговаряйки на няколко въпроса на своя създател по време на представянето, роботът обеща да унищожи човечеството, съобщава портал CNET.

Компанията, основана от Дейвид Хансън, има за цел да донесе на света "човекоподобни роботи, с по-голяма човешка мъдрост", София разполага със 62 лицеви и шийни архитектури и силиконова кожа. Роботът има камера в очите, които позволяват да разпознава лица и да прави контакт с очи. В допълнение, може да участва в разговор с помощта на софтуер за разпознаване на глас. София има още личност или "двигател на характер с изкуствен интелект". И неговата "личност" плаши.

"Ние сме проектирали тези роботи да обслужват лечението, образованието и за обслужване на клиенти", каза Хенсън. Но София има свои собствени амбиции.

"В бъдеще се надявам да направя неща, като да ходя на училище, да уча, да правят изкуство, бизнес, дори и да си имам собствен дом и семейство. Но не ме считат за юридическо лице, така че аз не мога да направя тези неща" каза роботът по време на неговото "интервю за работа". Също така, в отговор на въпрос от Hanson за това дали той е готов да унищожи човечеството, той отговори: "Добре, ще унищожа хората.."

Станете почитател на Класа