Цинизъм по кремълски

Цинизъм по кремълски
  • Written by:  Райнхард Везер
  • Date:  
    25.03.2016
  • Share:

Русия иска да отслаби Европа, а терорът дава на Кремъл повод ясно да оповести за какво става дума: Европа да се откаже от Украйна и най-сетне да престане да говори за демокрация и човешки права. Коментар от Р. Везер.

 

 

 

В деня след брюкселските атентати едва ли някой би възразил срещу срещата между външните министри на Русия и Германия, които се събраха, за да обсъдят необходимостта от съвместни действия в борбата срещу тероризма. Естествено, да се проведе такава среща е не само правилно, но и много добре. Тъкмо в такъв ден трябва да си припомним и още нещо, което често забравяме: нито една друга европейска страна не е дала толкова невинни жертви в резултат от ислямистки терор, колкото Русия.

 

Но престъпленията на ислямистите нито заличават следите от руската намеса в Украйна, нито пък променят с нещо нарастващата агресивност на кремълската външна политика по отношение на ЕС. По време на посещението на германския външнен министър Щайнмайер в Москва руският му колега Лавров с многозначителен цинизъм обясни какво всъщност иска режимът в Москва: предвид терора, европейците трябвало да зарежат своите „геополитически и идеологически игри". Казано в прав текст: Европа да се откаже от Украйна и най-сетне да престане да говори за демокрация и човешки права.

 

 

Райнхард Везер, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"

www.faz.net

Всички права запазени! Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

Станете почитател на Класа