Тръмп: "Ако САЩ не бяха направили нищо в Близкия изток, щяхме да имаме по-сигурен свят."

Тръмп: "Ако САЩ не бяха направили нищо в Близкия изток, щяхме да имаме по-сигурен свят."
 • Written by:  Е.Аврамов
 • Date:  
  05.01.2016
 • Share:
 • Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия, Доналд Тръмп, смята, че без многобройните американски интервенции в делата на Близкия Изток и Северна Африка, днес светът щеше да бъде много по-безопасен.
  "Ако никога не бяхме направили нищо в Близкия изток, щяхме да имаме сега много по-сигурен свят. Ние се отървахме от Саддам Хюсеин. Не казвам, че той е добър. Той беше много лош, но това, което имаме сега е много по-зле", каза милиардерът, в интервю за канал US CBS.
  Противоречивият магнат също квалифицира намесата на САЩ във вътрешните работи на суверенни държави, като ускорител на появата на терористичната групировка Ислямска държава.
  "Всичко това доведе до появата на терористичната групировка Ислямска държава. Всичко това доведе до бежанци. Всичко това доведе до мащабна смърт и разрушения", каза Тръмп.
  Републиканецът каза че администрацията на Обама е трябвало да послуша неговата идея за овладяване на петролните ресурси, контролирани от ИД, вместо да позволява на терористичната група да благоденства.

Станете почитател на Класа