Основателят на Alibaba Джак Ма: "Харвард ме отхвърли десет пъти"

Основателят на Alibaba Джак Ма: "Харвард ме отхвърли десет пъти"
 • Written by:  Ж.Школски
 • Date:  
  04.01.2016
 • Share:
 • Основателят Alibaba Джак Ма, описа своите триумфи и провали по време на годишната среща на Световния икономически форум в швейцарския град Давос.
  Джак Ма започна интервюто с неуспехите в миналото си, по-специално с факта, че на няколко пъти е бил отхвърлян от работодатели и университети. "Харвард ме отхвърли десет пъти", каза основателят на Alibaba.
  Той говори за неговата компания, Alibaba, чийто сайт в момента има около сто милиона посещения на ден. Ма смята, че "Alibaba прави нещо което хората никога не са опитвали," въпреки че в началото много са изразили съмнения за бъдещето на електронната търговия в Китай.
  Според бизнесмена, първото търсене в интернет, което той е направил е за "бира" и бил изненадан, да види продукти от много страни, без Китай. Точно тогава той помислил за създаването на първия сайт на Китай.
  В интервюто Джак Ма обяснява, че неговото владеене не на английски език се дължи на Ричард Никсън, който го направил известен сред американски туристи след посещение на град Ханджоу. На 14 години, бъдещият основател на Alibaba организирано водил градски турове за чуждестранни туристи и научил американския вариант на английски език.

Станете почитател на Класа