Toyota отговаря на въпрос от САЩ защо стотици техни превозни средства са в ръцете на ИД

Toyota отговаря на  въпрос от САЩ защо стотици техни превозни средства са в ръцете на ИД
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    10.10.2015
  • Share:

Появата на множество клипове и снимки, публикувани от Ислямска държава, с бойци на джипове и камиони с марка Toyota, генерират подозрение в САЩ. Министерството на финансите на САЩ е попитало защо толкова много превозни средства на Toyota са в ръцете на терористи в Либия, Сирия и Ирак.
Япония помоли Toyota за отговор и японският производител излезе с изявление заявявайки, че няма обяснение как неговите продукти са стигнали в ръцете на бунтовниците, но те са готови да сътрудничат на разследването по въпроса, съобщава Auto News.
"Невъзможно е за който да е автомобилен производител напълно да контролира как превозни средства негово производство могат да бъдат откраднати или препродавани от трети лица ", се казва в изявлението на Toyota. В същото време, марката ще подкрепи проучването, провеждано от Министерството на финансите на САЩ на международните канали за доставка, както и на капиталовите потоци в Близкия изток.
В същото време, Ед Люис, говорител на японската марка, каза "Toyota поддържа стриктна политика да не продава превозни средства на потенциалните купувачи, които те могат да използват или модифицират за паравоенни или терористични дейности", и посочи, че "са добавени процедури за предотвратяване техни продукти се използват за неразрешена военна употреба. "

Станете почитател на Класа