10 семейства, които доминират американската икономика, според "Форбс"

10 семейства, които доминират американската икономика, според "Форбс"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.07.2015
  • Share:

Светът се променя, нови технологии заемат мястото на бившите лидери на пазара, но има семейства, които въпреки всички тези промени остават най-богатите. "Forbes" публикува списъка на най-богатите фамилии в САЩ през 2015 г. Представяме първите 10 места.

Според Forbes семейството Walton за втора поредна година са най-богати в САЩ. Те са собственици на Wal-Mart, основан през 1962 г., а богатството им се оценява на 149 милиарда. Семейството притежава близо 54% от акциите на тази известна верига.

Те са следвани от семейство Koch, от двама братя, Уилям и Фредерик. Те притежават Koch Industries и богатството на втората по големина компания в САЩ се изчислява на 86 милиарда долара.

Третото място е заето от семейство Mars, собственик на едноименната компания, която притежава популярни марки като Bounty, KiteKat, Royal Canin и много други. Смята се, че семейното богатство възлиза на 82 милиарда.

На четвърто място е семейство Cargill-MacMillan. То притежава 88% от акциите на хранителната компания Cargill-MacMillanl. Богатството му се оценява на 45 милиарда долара.

На пето място са собствениците на Cox Enterprises, лидер в комуникациите и автомобилите, основана през 1898 г. с богатство, възлизащо на 34.5 милиарда.

Следва семейство Hearts. Те са създателите на Hearst Corporation, частна мултинационална медийна компания, базиран в едноименната кула в Ню Йорк. Богатството му възлиза на 32 милиарда.

На седмо място са семейство Pritzkerm, , което е собственик на хотелите Hyatt. Богатството им се оценява на 30 милиарда долара.

Семейство S.C. Johnson е на осмо място. Това са създателите на много продукти за почистване, включително Ziploc, Windex, Glade и Shout. Богатството му се оценява на 28 милиарда долара.

Те са следвани от семейство Edward Johnson, на което принадлежат 49% от акциите на компанията Fidelity Investments, която е специализирана в управление на активи и пенсионни фондове. Богатството му възлиза на 26 милиарда.

Семейство Duncan завършват класацията. То се занимава с енергийните тръбопроводи. Богатството му се оценява на 22 милиарда долара.

Станете почитател на Класа