Гръцкият министър на финансите: "Богатството на някои страни зависи от дълговете на други"

Гръцкият министър на финансите: "Богатството на някои страни зависи от дълговете на други"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.06.2015
  • Share:

"Някои мислят, че ако пожертват Гърция ще помогнат за спасяването на ЕС. Страхувам се, че това ще бъде опит за поддържане на един безжизнен модел", заяви в понеделник министърът на финансите на Гърция, Янис Варуфакис, по време на среща с германския си колега Волфганг Шойбле.
"Оставете ни да решим нашите вътрешни проблеми. Спрете да потопявате нашите хора в дълбока бедност. Ако продължите, не ще бъдем в състояние да извършим реформи", заяви гръцкият министър по време на речта си в Берлин, предадена от германските медии.
"Вие не трябва да вярвате, че еврозоната е като като баснята, в която северните мравки работят усилено, а южните цикади са мързеливи", каза Варуфакис. В Гърция има усилено работещи мравки, както в Германия и всички страдат много от дълговата криза."
Варуфакис предупреди германските си колеги, че мерките за строги икономии в Гърция могат да инициират процеси, които да навредят на цялото европейско общество. "Децата припадат в клас заради недохранване, докато нацистите (да, нацистите) излизат на улицата", каза той.

Станете почитател на Класа