Повече от половината британци искат да останат в ЕС

Повече от половината британци искат да останат в ЕС
  • Written by:  classa.bg**
  • Date:  
    01.06.2015
  • Share:

Анкета, проведена от британския вестник The Daily Express показва, че 55 % от гражданите на Обединеното Кралство биха искали страната да остане в структурите на Европейския съюз. Противници на Общността обаче остават 45 на сто от анкетираните, което показва, че надпреварата между двете групи ще бъде оспорвана на референдума, коментират от редакцията. Изследването показва, че младите британци са по-склонни да останат с Брюксел: 74 на сто от гражданите на възраст между 18 и 24 години биха подкрепили членството на страната в Европейския съюз. Сред населението над 65-годишна възраст поддръжката за Общността пада значително до 42 на сто от анкетираните.

В регионален план допитването сочи, че уелсците са най про-европейски настроени, като 66 % от тях заявяват, че искат да останат в Съюза. В Шотландия, която настоява Великобритания да не напуска ЕС без тя самата да е одобрила това решение, подкрепата за Брюксел е по-скромна - 57 %. Подобно е и положението и в столицата на Обединеното Кралство, където 60 на сто от лондончани са гласували в полза на оставане в рамките на ЕС.

Оказва се, че най-големите евроскептици са регионите Йоркшир и Хъмбър, където едва 37 на сто от жителите признават, че биха подкрепили Брюксел.

Станете почитател на Класа