Най-достъпната версия на Мерцедес C-class

Най-достъпната версия на Мерцедес C-class
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.04.2015
  • Share:

Нова базова версия на последното поколение C-Class пусна на пазара германската компания Mercedes-Benz. Моделът носи инициалите C160 и представлява най-достъпната модификация, налична във версии седан и комби.

Mercedes-Benz C-Class се задвижва от 1,6-литров бензинов двигател с четири цилиндъра. Моторът има турбина и доставя 129 к.с., сочи информацията на Worldcarfans. Това прави новата базова версия с 27 к.с. по-слаба от предишния най-достъпен модел - C180.

Информация за динамичните характеристики на Mercedes-Benz C160 към момента не е налична, но става ясно, че моделът не е достъпен с автоматичната трансмисия 7G-TRONIC PLUS. Той ще се предлага единствено с ръчна кутия с 6 степени.

Продажбите на Mercedes-Benz C160 стартират в края на тази седмица. Цените в Германия започват от 31 683 евро за седана и от 33 349 евро за комбито.

По-късно тази година новото поколение C-Class трябва да получи и допълнителни версии - купе, кабриолет и вероятно купе с четири врати. Предстои да разберем дали новият мотор ще се предлага и при тях.

Станете почитател на Класа