Орбан: Да спрем имиграцията, да накажем виновниците

Орбан: Да спрем имиграцията, да накажем виновниците
  • Written by:  classa.bg**
  • Date:  
    13.01.2015
  • Share:

Унгарският премиер Виктор Орбан отново открито призова за спирането на имиграцията в Европа. Той призова да се даде остър отговор от страна на Европейския съюз /ЕС/ за убийството на 17 души във Франция, което е извършено от деца на имигранти.

Орбан направи това изявление пред държавната телевизия в Будапеща след завръщането си от Париж, където участва в "Марша на солидарността".

"Не трябва да се гледа на икономическата имиграция като на нещо полезно, защото тя носи само неприятности и заплахи за хората в Европа. Поради тази причина имиграцията трябва да бъде спряна. Това е нашата позиция, позицията на Унгария", подчерта Орбан. Според него единственото изключение, което може и трябва да се прави се отнася за политическите емигранти.

"Унгария няма да позволи да се превърне в крайна дестинация за имигрантите. Това няма да позволим да се случи, поне докато аз съм премиер на тази страна и докато това правителство е на власт", подчерта Виктор Орбан. Според него съществуващите малцинства в републиката не представляват никаква опасност за Унгария.

"Ние не желаем сред нас да има някакво значително малцинство, с други културни ценности, произход и характеристики. Ние просто искаме да съхраним Унгария за унгарците", каза още Виктор Орбан.

Според данните на Националния статистически институт в Будапеща близо 350 000 унгарци живеят и работят в чужбина - предимно в Германия, Великобритания и Австрия.

Станете почитател на Класа