Неочакван симптом на предстояща смърт

Неочакван симптом на предстояща смърт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.01.2021
  • Share:

Хората се страхуват от смъртта и се опитват по всякакъв начин да я отложат. Ето защо и ранното диагностициране на опасни заболявания е толкова важно. Така човек е на ясно със състоянието си и може да вземе навреме мерки.

 

 

В този ред на мисли учените постоянно правят проучвания, за да открият какви симптоми издават сериозни състояния. Напредък в това отношение са направили американски учени.

Те са стигнали до заключението, че синдромът на неспокойните крака (RLS), при който се появява дискомфорт в долните крайници, когато човек лежи или седи, е свързан с повишен риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания.

Изследователите анализирали данни от здравно проучване сред медицински сестри. В експеримента участвали 57 417 жени със средна възраст 67 години.

 

Откриха неочакван симптом на предстояща смърт

 

Доброволците попълвали въпросници, в които те трябвало да посочат здравословното си състояние, включително дали имат RLS, както и заболявания на сърдечно-съдовата система. През 10-те години на наблюдение са регистрирани 6448 смъртни случая.

 

Оказало се, че жените, които са диагностицирани със синдром на неспокойни крака, имат 43% по-висок риск да умрат от сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които нямат RLS. Не е открита връзка между синдрома и смъртността поради рак или други причини.

Станете почитател на Класа