„Малък апартамент“ в Китай

„Малък апартамент“ в Китай
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    23.01.2021
  • Share:

Отидох в Китай за дълго време, за 4 месеца, за работа, така че настаняването в хотела не беше в моите възможности. Домакинът веднага каза, че ще ми бъде предоставена услуга „малък апартамент от две стаи“, пише руска блогърка.

 

След това попитах за някои домакински неща, те ми казаха, че в апартамента има всичко необходимо за живота. Само нямаше сешоар, носех го със себе си.

 

 

Според нашите стандарти апартаментът се оказа тристаен. Китайците имат кухня, почти винаги комбинирана с трапезария-хол и те я смятат за една стая. Той съдържаше маса за хранене, диван, огромен телевизор, масичка за кафе и кухненски комплект с печка, кана и микровълнова печка. Имаше дори тиган, тенджери, съдове. Всъщност всичко, от което се нуждаете за живота. Дори готвих там, когато ми писна от китайска храна, понякога пържени яйца.

 

 

Имаше и офис с маса за работа и сушилня за дрехи. И спалня с голямо легло и гардероб. Странно е, че възглавницата не беше пух, не синтетика, а с някакво сено за пълнеж. Свикнах с нея и дори я харесах.

 

 

 

Необичайно бе, че в голяма стая над прозореца има желязно окачване с куки и закачалки по него. Почти всички китайци имат такива, висят там дрехи. Всекидневната изглежда странно с висящи дрехи, но е удобно, че всичко се вижда и не се набръчква. Там също суших дрехи след пране.

 

Банята беше комбинирана, а баните са рядкост за Китай, душ навсякъде. Но ... Нямаше огради, палети и дори завеси - само душ кабина и канализация в пода. Мокриш всичко наоколо, докато се къпеш. След това свикнах, но в началото беше много странно.

 

 

Имаше и пералня, но по някаква причина не загряваше водата, изобщо нямаше такава функция. Затова перях на студено. Бях изненадана, че апартаментът е с подове от бял порцеланов камък. Но това също се оказа широко разпространена практика. Дървените подове са за луксозни апартаменти и са много редки. Вместо ключ имаше магнитна карта, която между другото е много удобна.

 

Така живеех в бял, "малък" апартамент, около 100 квадратни метра, вероятно. Беше досадно да го почиствам, всяка точица се вижда на белия под.

Но все пак малко ми липсва този апартамент, беше много светъл и толкова ефирен.

 

Станете почитател на Класа