Огромна помощ за Кобрата

Огромна помощ за Кобрата
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    26.11.2020
  • Share:

Кубрат Пулев получи сериозно рамо преди битката със световния шампион Антъни Джошуа, която е планирана за 12 декември в Лондон. Легендарният треньор Ули Вегнер пристигна в България и се зае с подготовката на Кобрата. 78-годишният германец, който се възстанови след операция, вече води тренировките на Пулев в базата "Спортпалас" във Варна.

Плътно до най-добрия ни боксьор вече е и физиотерапевтът Емилио Сантарели. Той и Вегнер бяха в щаба на Пулев и за мача с Хюи Фюри през октомври 2018 г.

Усложнената ситуация заради пандемията с COVID-19 принуди Кобрата да промени първоначалните си планове и част от лагера да се проведе в Германия. Към момента няма и яснота кога българинът ще пътува за Англия, но се очаква това да се случи около две седмици преди мача.

Именитият специалист Ули Вегнер и Пулев работят съвместно от януари 2015 г., два месеца след неуспешния първи опит на Пулев да се превърне в първия българин - световен шампион в тежка категория на професионалния бокс и загубата му от Владимир Кличко в Хамбург през ноември 2014 г. Още тогава легендата на германския бокс, през чиито ръце са минали десетки олимпийски, световни и европейски шампиони, обяви, че ще излезе в пенсия едва, когато изведе Кобрата до титлата на планетата.

  

Станете почитател на Класа