Казаха истината за Шумахер

Казаха истината за Шумахер
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    25.11.2020
  • Share:

Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард изнесе изключително притеснителна новина за състоянието на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Както е известно, вече седем години много малко се знае за положението на германеца, който пострада тежко след падане докато караше ски.

„Познавам добре Шумахер. Дълги години се състезавахме заедно. Посещавали сме много партита, на които установихме, че имаме много общи интереси. За него, а и за мен, семейството е всичко. Възхищавах се на начина, по който със съпругата му Корина отгледаха децата си“, заяви британецът, който за 15 години във Формула 1 има 13 победи.

„Запознат съм с настоящото му състояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се възстанови. Нещата са такива, каквито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е много тежко“, коментира Култард пред „Stats Perform News“.

 

https://static.blitz.bg/documents/editor/16062848964bdef2.jpg

 

Бившият пилот на Уилямс, Макларън и Ред Бул взе отношение и по темата за постоянните сравнения на Шумахер с Люис Хамилтън. Наскоро Хамилтън се изравни с германеца по спечелени световни титли – по седем.

„За мен няма съмнение, че ако Михаел се състезаваше днес, с формата от най-добрите си години, щеше да гледа на Хамилтън като на един равностоен конкурент. Шумахер беше невероятен, сега Люис е невероятен. Самият начин, по който стигна до победата в Истанбул беше доказателство за това. Да стартираш шести в трудните условия и накрая да спечелиш със сериозен аванс, това не е по силите на всеки пилот във Формула 1.“

„Нека всички разберат простата истина, че Хамилтън не само е един от най-добрите пилоти от своето поколение, той е един от най-добрите в историята на спорта“, завърши Дейвид Култард.

 

Станете почитател на Класа