Джеймс Уорлик теглил нелегално филми и музика от интернет

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик заяви вчера, че е теглил безплатно филми и музика от интернет, но допълни, че „това не е редно“. Това стана по време на конференцията „Стимулиране на бизнеса в дигитална среда“, която се проведе в София. Джеймс Уорлик сравни ползването на пиратските сайтове с „кражба от бижутериен магазин“. Американският посланик заяви, че трябва да се търсят разумни решения за справянето с този проблем.
Киберпрестъпността е сериозен проблем на модерните общества, където се увеличава броят на компютърните атаки срещу важни системи, създаващи заплаха за обществото, каза от своя страна председателят на парламентарната комисия по култура, гражданско общество и медии Даниела Петрова. Според нея за справянето с киберпрестъпността е необходимо да се създаде ефективна нормативна уредба. Тя посочи, че България има добра репутация по отношение на закрилата на правата на интелектуалната собственост, благодарение на специализираните служби, които имат огромни познания в областта на разследването и санкционирането на компютърните престъпления.
Над 50 процента от българските домакинства разполагат с интернет и все повече от тях се ориентират към онлайн пазаруване, стана ясно вчера.

Станете почитател на Класа