200 години от рождението на Якоб Якобсен, основателят на Carlsberg

200 години от рождението на Якоб Кристиан Якобсен, основателят на датската пивоварна Carlsberg се навършват днес (02.09.1811 г. - 30.04.1887 г.). Индустриалец и филантроп, с вкус и страст към добрата бира, той прекарва живота си в търсене и изучаване на пенливата напитка. През далечната 1875 г. в лабораториите на пивоварната е създадена уникалната мая sacchromises carlsbergensis, която помага на пивото да запази своята свежест. Това революционно открите преобръща представите за производството на бира, а Carlsberg от своя страна го предоставят безвъзмездно на света.

„Със своите идеи Якоб Якобсен продължава и до днес да вдъхновява компанията, както и да влияе пряко на ежедневните решения, които взимаме в нея”, казва президентът на Carlsberg - Йорген Бул Расмусен. И допълва, че всички 45 000 служители по света следват завета на Якобсен, представяйки пивоварната като еталон за обществото и индустрията.

Най-новото постижение на Carlsberg е развитието на нов сорт ечемик, т.нар. "Null-LOX". Той е високодобивен, съхранява бирата свежа за по-дълго време и прави пяната й по-добра. Тези качества са допълнително подсилени от новия бързо-ферментиращ щам мая на Carlsberg - N234.   

През април 2011 г. Карлсберг атакува 140 пазара в света с нова брандинг стратегия, чиято цел е свързване на наследството и ценностите на Carlsberg с днешното активно поколение бирени фенове. Мащабната инвестиция в освежена визия и модернизирана опаковка е част от последователната политика на Carlsberg Group да бъде най-динамично развиващата се бирена компания в света. Като резултат от нея се очаква печалбата от глобалните продажби на Carlsberg да се удвои до 2015 година.

Станете почитател на Класа