65% от българите искат да пият сайдер

 65% от българите харесват нискоалкохолната напитка сайдер, която до момента е слабо позната у нас. Това показва изследване с дегустация, проведено сред 1000 респонденти по инициатива на Карлсберг България. Данните от проучването сочат, че твърдата аудитория на продукта у нас е близо 30%.

„Резултатите са категорични, че на пазара на напитки в България има нова ниша, която ние сме готови да заемем с най-новия продукт на Карлсберг – Somersby Cider. Приятно изненадани сме, че свежестта и натуралният вкус на нашия сайдер отговарят на предпочитанията на толкова много хора у нас и че те са готови да го припознаят като новото си лятно питие”, обясни Анастасия Янчева, Бранд мениджър на Somersby по време на официалната премиера на марката днес.

Somersby Cider е пионер в масовото предлагане в сегмента у нас, въпреки че се произвежда от Карлсберг от 2007 година. Той е натурален продукт, приготвен от ферментирали плодове, с 15% истински ябълков сок и естествени аромати за превъзходен вкус. Има ниско съдържание на алкохол от 4,5%. Предлага се в стилна стъклена бутилка от 330 мл.

Данните от проучването у нас сочат още, че той е продукт, който се възприема еднакво добре и от жените, и от мъжете. Сайдерът се радва на най-топъл прием сред младите хора на възраст от 18 до 29 години.

„Сайдерът е продукт с изключителен потенциал, като през последните години в Западна Европа това е най-бързо растящият сегмент на пазара. Според данните на маркетинговите агенции през 2008 година той реализира ръст от 14% и продължава да расте, като за 2010 година продажбите достигат общо 1 200 000 000 литра, което е с 10% повече спрямо предходната”, обясни Сергей Дончев, Търговски директор на Карлсберг България. У нас очакваме още в първата си година на активно предлагане Somersby да наложи стабилно категорията „сайдер” на българския пазар”, прогнозира той.

Зад избора на Somersby като лятно питие стои комбинация от предимства на продукта, сред които са свежият вкус, натуралните съставки и атрактивна цена. Допълнителен плюс особено за дамската аудитория е и сравнително ниското съдържание на калории – 59 ккал/100мл.

Somersby Cider ще се предлага както в заведенията, така и на т.н. „топъл пазар”, основно в големите вериги магазини в цялата страна.

Още снимки на:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.178797618842223.49344.153538938034758

Станете почитател на Класа