Престижна британска академия за деца открива филиал в София

 На 31 март,  LIPA 4:19 - академия за деца от 4 до 19 години, на Ливърпулският Институт за Сценични Изкуства - LIPA, чийто патрон и съосновател е легендата Пол Макартни, отваря врати в Столицата. Добрата вест обаче не е само за децата, които имат желание да се обучават и да развиват своите сценични таланти, но и за България, която официално става първата страна в Европа, получила лиценз от престижната академия.LIPA 4:19 e единствената детска академия във Великобритания и България свързана със световно известен институт какъвто е LIPA-Ливърпул Институт за Сценични Изкуства.Специално за откриването, в София пристига и Кери Уоткинс – директор на ливърпулската академия. На 2-ри април, събота, директорът на LIPA 4:19 ще открие учебните занятия за първите записани ученици в LIPA 4:19 - България.

За разлика от познатите училища за изкуства, които обучават основно в една дисциплина, методиката на LIPA 4:19 включва паралелно обучение по танци, пеене и актьорско майсторство, осланяйки се на идеята, че съвременната развлекателна индустрия все повече изисква подготвени в различни сфери на сценичното изкуство кадри.

Интересното е, че академията не поставя ограничения за записване пред своите ученици единственото условие, е те да бъдат на възраст между 4 и 19 години.  Децата и младежите ще бъдат поверени в ръцете на известни български, актьори, режисьори, танцьори, селектирани за дейността на ЛИПА 4:19. Сред преподавателите са и създателите на спектаклите "Коса", "Ах, този джаз!", "Да бъдеш Боб Фоси", "Оркестър без име" и първият български фентъзи рол мюзикъл "Площад Синева" - режисьорът Борис Панкин и музикалният директор Евгени Господинов. Те са и арт директори на Академията. Преподаватели са и Мариан Бачев, Бианка Илич, Жени Александрова – Лечева, Николай Дограмаджиев, Стаси Лефтерова. Всичките 17 преподаватели, са специално обучавани за работа по методологията на престижната академия.


Патрони на LIPA са знаменателните: Сър Джордж Мартин, Сър Камерон Макинтош, Сър Алън Паркър, Сър Ричард Брансън,    Джоан Арматрейдинг,  Вангелис, Джудит Денч, Марк Нофлър


Явлението LIPA e вдъхновенo от емблематичният през 80-те мюзикъл Слава (Fame). Историята разказва за студентите от висше училище за изкуства и за всички препядствия, през които трябва да минат за да стигнат до  голямата сцена!

 

Станете почитател на Класа