Най-развитите древни цивилизации

Като Индиана Джоунс в реалния живот, археологът Дейвид Хечър Чайлдрес прави много невероятни пътешествия до най-старите и отдалечени кътчета на земята. Пишейки за изгубени градове и древни цивилизации, той е автор на повече от шест книги (серията Тhe Lost Cities), хроникиращи забравената слава на озадачаващи ни места - от пустинята Гоби (Китай) до Пума Пунку (Боливия), от Мохеньо Даро (Пакистан) до Баалбек (Ливан). Чайлдрес подреди 10-те най-големи древни цивилизации с напреднали технологии, след като се порови из архивите.

1. Древният Мю или Лемюрия

Според различни езотерични източници, първата цивилизация се е появила преди 78 000 години, на гигантски континент, известен като Мю или Лемюрия. Съществувала е смайващите 52 000 г. преди да бъде разрушена от земетресения, приблизително през 24 000 г. пр. н. е.
Mю е достигнала някои модернистични технологии, най-вече в областта на строителството на дълготрайни мегалитни здания, способни да издържат на земетресения. Най-голямото постижение на Мю е науката за управлението. Образованието е било ключът за успеха на империята, а всеки гражданин е познавал добре законите на Вселената и е бил обучаван в професия или занаят. Всичко това довело до великолепен просперитет.

2. Древна Атлантида

Когато континентът Мю потъва, нивото на океаните в света се понижава драстично. Новопоявилата се земя се присъединява към архипелага Посейдон в Атлантическия океан и формира малък континент. Днешните историци го наричат Атлантида, въпреки че истинското му име е Посейдон.
Вярва се, че Атлантида е развила технологиите си до високо ниво, далеч от днешното дори. В книгата „Обитател на две планети” на Фредерик Спенсер Оливър се споменава за такива изобретения и устройства като климатици - за неутрализиране на смъртоносни и вредни изпарения; безвъздушни цилиндрични лампи - тръби от кристал, светещи през нощта; електрически пушки - оръжие, използващо електричеството като задвижваща сила (днес има подобни пистолети, но са сравнително ново изобретение); монорелсов транспорт; водни генератори – съоръжения за кондензиране на вода от атмосферата; и вайликси - въздушни кораби, управлявани от силата на левитацията и отблъскването.
Спящият ясновидец Едгар Кейси говори за употребата на самолети и кристали или огнеупорни камъни, използвани за енергия и други подобни приложения.

3. Индийската империя Рама

Дълго се смяташе, че Индийската цивилизация датира не по-рано от 500 г. пр. н. е. само около 200 г. преди нашествието на Александър Велики на субконтинента. Но миналия век бяха открити извънредно сложните градове на Мохеньо Даро („Могилата на мъртвите”) и Харапа, намиращи се в Индуската долина на днешен Пакистан.
Откриването им принуди археолозите да изместят датата на началото на Индийската цивилизация с хиляди години назад. За почуда на съвременните изследователи градовете са високо развити и карат водещите археолози да смятат, че преди да бъдат изградени, те са били замислени като цяло: забележително ранен пример за градоустройство. Канализационната система на голям град от това време дори превъзхожда тези на Пакистан, Индия и повечето от азиатските страни днес.

4. Озирийската цивилизация на Средиземноморието

Казват, че по времето на Атлантида и Рама, Средиземноморието е било голяма и плодородна долина. Тази предшестваща Египетската династия древна цивилизация е била известна като Озирийската цивилизация.
Тя е градила огромни и устойчиви на земетресения мегалитни постройки и е имала електричество и други удобства, присъщи за времето на Атлантида. Както Атлантида и Рама, те са имали дирижабли и други форми на транспорт, често електрически по своята природа. Загадъчните следи от вагонни колела в Малта, които минават през канари и под водата, може да са част от древна озирийска жп линия, използвана за транспортиране на разбити камъни до градове, които са под водата сега.

5. Уигер на пустинята Гоби

Много древни градове са съществували при цивилизацията Уигер на пустинята Гоби по време на Атлантида и Рама. Въпреки че сега Гоби е пустиня, тези градове са били някога океански пристанища. Едгар Кейси каза веднъж, че в изгубен град в пустинята Гоби ще се открият асансьори, и въпреки че това все още не се е случило, то не е невъзможно.
Вимани (древни летателни апарати, бел. ред.) и други напреднали устройства се съобщава да са били използвани в областта Уигер.
Показателно е твърдението, че Старейшините на Лемюрия, известни като Тринадесетата школа, са изместили седалището си преди катаклизма в ненаселено плато на Централна Азия, което сега наричаме Тибет. Предполага се, че тук те изграждат библиотека и школа, известна като Великото бяло братство.

6. Tиахуанако

Както в Mю и Атлантида, строителството в Южна Америка е било в мегалитни мащаби с многоъгълна конструкционна технология, дизайнирана да направи масивните стени устойчиви на земетресения. Тези стени са били от значителна важност в района на Огнения пръстен, древната Mю.
Домове и обществени здания са били изградени от мегалитни каменни блокове. Къщите, направени от цимент, дърво и мазилка, ще издържат около сто години, ако биват поддържани. Но погледнете мегалитните конструкции на Египет, Малта и Перу. Тези здания стоят и днес. Кузко, древната столица на Перу, която по всяка вероятност е била изградена преди инките, е все още обитавана и днес.

7. Mаи

Едгар Кейси споменава за маите и тяхната технология в едно от своите тълкувания: Що се отнася до стила на строителство с каменни блокове, той е наподобявал на голяма цилиндрична чаша, направена по такъв начин, че стоящият най-отгоре камък да централизира енергията, концентрираща се между основата на цилиндъра и този най-горен камък. Архивите за начините на строителство могат да се намерят на три места на земята, които са там и днес: в потъналата част на Атлантида, където все още предстои да бъде открита част от храмовете, намиращи се под водораслите на вековна океанска вода близо до крайбрежието на Флорида; в архивите на храм в Египет; и в архивите в Юкатан, Америка.
Смята се, че някъде в района на маите се намира древната Зала на архивите, вероятно под пирамиден комплекс, в подземен тунел и мрежа от помещения. Според източници това хранилище с древно познание се съхранява в кварцови кристали с изключително високо качество, които могат да поберат голямо количество информация - подобно на съвременните компактни дискове.

8. Древен Китай

Древен Китай, известен като Хан Китай, се казва че като всички цивилизации идва от огромния Тихоокеански континент Мю. Древните китайци са известни със своите небесни колесници, с гадателството си и с производството на нефрити в сътрудничество с маите. Действително, древните истории на китайците и маите изглеждат неразделно свързани.

Според антрополозите, Таоисткото влияние е стигнало до Централна Америка с въвеждането на символи и мотиви от династията Шанг (Ин-Янг е най-известният, но има и много други), които ги свързват с известното художествено изкуство и скулптури на маите. Нефритът е бил от особена важност за китайците Шанг. Досега източникът на китайския нефрит не е установен.

Често се казва, че древните китайци са били инициаторите на всяко изобретение - от тоалетната хартия, детекторите за земетресения, банкнотите, каноните, ракетната технология, методите за печатане и хиляди други изкусни и високотехнологични артикули. През 1959 г. археолози откриха в Китай токи на колани, направени от алуминий преди хиляди години.

9. Древните Етиопия и Израел

От такива древни текстове като Библията и етиопската книга Кебра Негаст научаваме истории за високи технологии от древните Етиопия и Израел. Казва се, че храмът в Йерусалим е бил основан на три гигантски блока дялан камък, подобни на тези при Баалбек, Ливан. Днес почитаният Храм на Соломон и кубето на мюсюлманската Джамия на скалата се намират на място, чиито основи стигат до Озирийската цивилизация.
Като много от по-късните финикийски конструкции, сградата на храма, съхраняващ Ковчежето със заветите, както и храмовете в Етиопия, са последните от мегалитните конструкции от камък. Масивният храм Монт, изграден от цар Соломон върху руините на по-ранен мегалитен храм, е бил построен, за да подслони древната реликва, известна като Ковчежето със заветите.

10. Аройското кралство на слънцето в Тихия океан

Последната в списъка ми с древни цивилизации е на неизвестната древна култура на Аройското кралство на слънцето в Тихия океан.
Напреднала островна нация със земни площи по-големи от тези на Тихоокеанието в момента се е разраснала около Полинезия, Mеланезия и Mикронезия. Според преданията аройците са строителите на много от мегалитните пирамиди, платформи, арки, пътища и статуи, намиращи се в централната част на Тихоокеанието днес.
Когато някои от над 400-те чакълени хълма в Нова Каледония са били разкопавани през 60-те години на ХХ век, намерените там циментови колони с вар и черупки датират от 10 950-а и 5 120 г. пр. н. е. Тези странни циментови колони може да се видят в южната част на Нова Каледония и на Острова на боровете. Според жителите на Великденските острови статуите от островите ходели или се издигали във въздуха, за да се въртят по посока на часовниковата стрелка.

Станете почитател на Класа