Характерът на човек личи от начина, по който държи чашата

Британският психолог от лондонския Кингс колидж д-р Глен Уилсън е открил, че начинът, по който хората държат чашата с питието си, издава характера им, съобщи "Дейли телеграф".
Ученият наблюдавал над 500 посетители в барове, като анализирал езика на тялото им и изпробвал с каква лекота влизат в контакт с непознати. Въз основа на наблюденията си той твърди, че пиячите спадат към един от 8 типа личности: "флиртаджия", "клюкар", "майтапчия", "самотник", "ледена кралица", "плейбой", "самовлюбен" и "тиранин". Д-р Уилсън стигнал до извода, че най-лесно влизат в контакт с непознат флиртаджията, плейбоят и майтапчията. По-непристъпни са самовлюбеният, ледената кралица, самотникът и клюкарят, а тиранинът трябва да се избягва. Според Уилсън флиртаджията обикновено е жена, която държи чашата си изящно, с разперено кутре или я слага над деколтето си, за да привлече внимание към гърдите си. Тя може да гледа наоколо над ръба на чашата си, докато отпива от нея, да глади ръба с пръста си, дори да потапя пръст в течността и после да го облизва. Друг типаж, който може да бъде разпознат по държането на чашата, е клюкарят. Това също най-често е жена сред група приятелки, които дискутират останалите. Тя държи чашата си за тумбестата част и по време на разговора жестикулира с нея, често се навежда над питието си и го доближава до събеседника си, за да говори по-тайно. Сред известните личности от този тип са Кейт Мос и Сейди Фрост.
Майтапчията пък според случая може да е мъж или жена, който държи на общуването и компанията и обича да се смее. Обикновено отпива набързо от бутилка, за да не изпуска веселието. За разлика от тези жизнерадостни образи самотникът е срамежлив и тих, държи здраво своята чаша, сякаш се страхува, че някой ще му я открадне, пие на малки глътки, може и със сламка, и винаги пази една глътка за всеки случай.
Ледената кралица пък е главно женски персонаж, който по природа е студен и враждебен. Такъв тип жена държи чашата си изправена като преграда между себе си и околните. От своя страна, плейбоят е активен, самоуверен съблазнител и обикновено пие от високи чаши или от бутилка. Склонен е да се държи собственически. Самовлюбеният е суетен, самоуверен и арогантен. Пие обикновено сок или бира от шише и заема възможно най-голямо пространство, като протяга питието далеч пред себе си и се обляга назад.
Тиранинът пък е главно мъжки тип. Той е раздразнителен, злобен и свадлив. Предпочита да пие от големи чаши или бутилки, които използва като символични оръжия. Типичен "всезнайко", леко враждебен. Склонен е да влиза в спорове или да напада околните със злостни шеги.

Станете почитател на Класа