Африканско племе от 200 души е населило цялата ни планета

Британски генетици и археолози са проследили произхода на цялата човешка раса извън Африка и са открили, че съвременните хора произхождат от 200-членно африканско племе, което прекосило Червено море преди 70 000 години, съобщиха в. "Дейли телеграф" и в. "Дейли мейл".
Климатична промяна в миналото е причинила понижаване на морските нива и това помогнало на племето да премине от Африканския рог на Арабския полуостров и оттам да насели останалата част от света. Генетичен анализ, ръководен от д-р Питър Форстър от университета "Англия Ръскин" в Кеймбридж, показа, че съвременното население в Европа, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка е произлязло от тези общи прародители. Смята се, че промени в климата, настъпили преди 90 000-70 000 години, са довели до рязко понижаване на морското ниво и са направили възможно прекосяването на Червено море.
Идеята, че всички хора извън Африка произлизат от една-единствена племенна група, противоречи на предишните теории. Според тях различните съвременни раси са се развили поотделно от по-ранен човешки предшественик, известен като Хомо еректус, в различни части на света.

Станете почитател на Класа