Пребиха с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов

Пребиха с метални пръти разследващия журналист Слави Ангелов
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    18.03.2020
  • Share:

 

Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, съобщават колегите на Ангелов от вестник "24 часа".

Разследващият журналист и главен редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов е пребит пред дома му на бул. "Дондуков" в София.

Нападателите са били двама. Удряли са го по лицето. Били са го с метални пръти. Трети човек е записвал побоя. Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, съобщават колегите на Ангелов от вестник "24 часа".

"Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости" - разказа журналистът - "Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница"

По информация на БНР журналистът е в Университетската болница „Царица Йоана“. Той е контактен.

Мястото на нападението е отцепено от полицията.

МВР е започнало разследване и издирвателни мероприятия. На мястото е бил шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Полицията разследва версията побоят да е заради материали на Слави Ангелов в "168 часа".

Междувременно ръководството на "Медийна група България" осъдиха нападението над журналиста Слави Ангелов иизказват своето възмущение от бруталното нападение над него.

"Посегателството е изумително със своята провинциална грубост. Слави е бил нападнат пред дома си от двама души с маски, а в това време трети е снимал побоя. Журналистът не е бил ограбен, което насочи разследването към последните публикациии на Слави Ангелов във вестниците "168 часа" и "24 часа" и социалните мрежи", гласи още позицията.

ВМРО излезе с декларация, осъждаща нападенеито над разследващия журналист и главен редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов.

Ето и пълният текст без редакторска намеса:

С разочарование и тъга разбираме, че водещият български журналист Слави Ангелов е бил нападнат и пребит пред дома си в София. Това е недопустимо!

Едно от острите пера в българската журналистика, човекът, който следеше от първа линия делото срещу българските медици в Либия, човек направил десетки разследвания в защита на българските граждани, тази вечер е бил пребит пред дома си.

Няма логика и смисъл в това! Човекът, борещ се за правата на хората, днес стана жертва по неясни причини.

Ние от ВМРО категорично осъждаме този акт на насилие и ще настояваме за повече сигурност и права на журналистите в България!

Епицентър.бг осъжда остро бруталното погегателство срещу колегата Слави Ангелов. Пожелаваме му да възстанови бързо здравето си и преодолее шока от жестокото нападение!

 

 

 

Станете почитател на Класа