Любителите на балетното изкуство ще могат да видят шедьовъра „Баядерка” през януари

Любителите на балетното изкуство ще могат да видят шедьовъра „Баядерка” през януари
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    23.12.2019
  • Share:

През януари, любителите на балетното изкуство ще могат да видят балетния шедьовър „Баядерка”, който чрез прекрасната музика на композитора Лудвиг Минкус и хореографията на Мариус Петипа пренася зрителя в древна Индия и разказва по въздействащ начин чрез музика и танц историята за пламенната любов между баядерката Никия и смелия воин Солор.

В неговия образ на софийска сцена гостува звездата на Мариинския театър в Санкт Петербург и носител на Първа награда на Международния балетен конкурс във Варна - Кимин Ким. Роденият в Сеул артист е носител на редица международни отличия. 

 

Любителите на балетното изкуство ще могат да видят шедьовъра  „Баядерка” през януари

 

Освен в Русия той участва активно и в постановки на Американския балетен театър, във Виенската опера / Wiener Staatsoper/, Кралската опера в Осло, където  през септември 2019 той си партнира в „Баядерка” с нашата примабалерина Марта Петкова. Нея публиката ще види в ролята на Никия.

В спектакъла на 18 януари от 19 часа зрителите ще имат възможност да се насладят и на изпълненията на Венера Христова, Александър Александров, Росен Канев и Румен Бонев. Диригент е Борис Спасов.

Станете почитател на Класа