Импровизиран мюзикъл с премиера на камерната сцена на „Сълза и смях“

Импровизиран мюзикъл с премиера на камерната сцена на „Сълза и смях“
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    23.01.2019
  • Share:

До-Ре-Ми-Ши-Зи“ създава неповторим спонтанен свят в бродуейски стил

 

 

 Вълнуващ спонтанен свят в бродуейски стил с въздействащи персонажи и силни чувства, които преминават в песни. В това ни потапя най-новият импровизиран спектакъл - неповторимият мюзикъл с различен сюжет и песни във всяко представление „До-Ре-Ми-Ши-Зи“.

 

2ааа

 

Дългоочакваната за театралните фенове премиера е на 1 февруари на камерната сцена на театър „Сълза и смях“. Представлението е дело на трупата „ШиЗи Импро Театър“, които единствени у нас практикуват т.нар лонгформ импровизация по метода на създателите ѝ от Чикаго, САЩ– цялостно спонтанно представление по заглавие, предложено от зрителите. От 2015 г. поставят музикалната импровизация като неотменна част от техните спектакли. Организират и традиционния вече Международен импро фестивал, което прави страната ни разпознаваема на световната карта на тази позитивна артистична форма.

 

1аооолооо

 

Сега актьорите от трупата дръзват да посегнат към най-сложния театрален жанр – мюзикъл с изцяло импровизиран сюжет, музика и хореография. По заглавие, зададено на място от публиката трупата започва с откриващ енергичен музикален номер. От него черпи вдъхновение и създава плетеница от сюжетни линии, които през много смях и дълбочина на преживяванията на героите повеждат зрителите. Всичко това без предварителни уговорки, напълно непринудено – тук и сега. За да бъде внушението истински силно и неподправено изпълнителите са облечени в костюми, създадени от два пъти номинираната за наградата „Аскеер“ Петя Боюкова.

 

1аууууи

 

За направата на подобен спектакъл се изисква огромно количество подготовка и работа в екип. Основата, на която стъпваме е шест години съвместно импровизиране“, обяснява Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър“. Завършил е и курс по музикална импровизация в Лондон с преподаватели носителите на награда Olivier актьори от спонтанния мюзикъл The Showstoppers. Той допълва, че е изключително важно да се работи за вниманието на всички към цялостността на произведението, да се разширява постоянно музикалната култура, а заедността и координацията са базовите умения, без които един такъв спектакъл не би бил възможен.

 

Като част от обучението с трупата са провели уъркшопи едни от най-големите имена от този жанр - Стейси Смит от САЩ, световно признат музикален импровизатор и организатор на Музикалния импро фестивал в Чикаго, САЩ, и Ела Галт от Австралия, импровизатор от Барселона с дългогодишен опит.

Няма по-сложен жанр за актьорите и по-ефектен за публиката. Говорим за пълно творческо гмуркане в неизвестното. Висш пилотаж на импровизационното изкуство“, издава Златин Цветков. Актьорът и продуцент на „ШиЗи Импро Театър“ допълва, че не само се създават на мига персонажи, но има фокус върху дълбочината и достоверността на техните взаимоотношения. А песните са изпълнени с истини и хващат пулса на времето, в което живеем. Премиерата на „До-Ре-Ми-Ши-Зи“ е на 1 февруари, петък, от 20.00 ч. на камерната сцена на театър „Сълзаи смях“. Билети на касата на театъра и на www.salzaismyah.bg

 

 

В създаването на „До-Ре-Ми-Ши-Зи“ участват:

 

Златин Цветков – продуцент, треньор (режисьор) и актьор

Актьори:

Катя Бръмбарова

Евелина Васева

Симона Димитрова

Димитър Живков

Илиан Илков

Милко Йовчев

Яна Огнянова

Александър Байчев – вокален педагог / пиано

Мирослав Моравски – китара

Колина Климентинова – пиано

Петя Боюкова – костюми

 

Допълнителна информация:

 

ШиЗи Импро Театър“ се състои от „ШиЗи Про“ – трупа от професионални актьори, „ШиЗи Импро Курс“ - тренировъчен център с над 90 курсисти и „ШиЗи Импро Клуб“ – комедиен клуб с бар в центъра на София. Платформата следва най-новите тенденции от САЩ, Европа и на нея се практикува предимно лонгформ импрововизиране.

 

ШиЗи Про” е първата в България професионална трупа, въвела лонгформ импровизацията в България. Основана е през 2013г. oт Златин Цветков. За първи път у нас през 2015 година поставя музикална импровизация, която става неотменна част от техните представления.

 

Трупата играе три репертоарни представления. „Кажи си думата!“ демонстрира възможностите на това изкуство, провокира границите на възможното и завършва с музикална импровизация. „Отплесване“ е шоу с гост – популярна личност, в което актьорите създават скечове по истински истории на госта, които чуват за първи път. В „ШиЗи Шекспир“ актьорите създават пиеса, в стила, темите и езика на Уилям Шекспир по заглавие, зададено от публиката на място.

 

ШиЗи Импро Клуб“ е комедиен клуб в центъра на София с две сцени, в който се играят импро и стенд-ъп комедии.

 

Златин Цветков е професионален актьор, завършил НАТФИЗ в класа на проф. Крикор Азарян през 2005г. Преминал е пълната обучителна програмата на обучение в родното място на лонгфром импровизацията - iO Theater, Chicago през 2015 и 2016г. и интензивен курс към The Annoyance Theater, Chicago. Завършил е курс по музикална импровизация в Лондон с преподаватели носителите на награда Olivier актьори от спонтанния мюзикъл The Showstoppers. Участвал е в международните импровизационни фестивали в Копенхаген, Дания, на фестивалите в Лион и във Франция и в множество уъркшопи на професионалисти от САЩ.

 

За контакти:

 

Доротея Николова

ПР специалист

M: +359 888 22 64 74

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Златин Цветков

Основател

ШиЗи Импро Театър

 

М: +359 887 564 052

Е:shizipro@gmail.com

Станете почитател на Класа