Янев дава на ДАНС Кирил Йорданов за корупция

Райко Байчев

До 10 дни внасям сигнал в ДАНС за серия нарушения на варненския кмет Кирил Йорданов. Това обяви вчера във Варна лидерът на „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев. „Злоупотребите са с имоти, обществени поръчки, нерегламентирани взаимотношения с групировки“, каза Янев пред „Класа“, но отказа да уточни какви са нарушенията с мотива, че това е класифицирана информация. „Възложил съм на екипа на РЗС да проучи всички тези схеми, търговията с влияние също, както и недекларирани доходи и всичко това да се обобщи в един сигнал до ДАНС“, каза още Янев. „Кирил Йорданов заслужава да води листата на топ 10 феодали кметове, но печели класацията за това, че е фараон”, допълни лидерът на РЗС.
„Почеркът на господин Янев е ясен - свързан е естествено с предизборната му кампания“, коментира пред „Класа“ варненския кмет Кирил Йорданов. „След като приключат всички проверки ще направя най-логичното нещо – ще сигнализирам прокуратурата за набеждаване за извършване на престъпления“, добави той. И уточни, че до тогава няма намерение да губи време, като се занимавам с предизборната му кампания.
Янев съобщи още във Врана, че собственикът на верига от аптеки Веселин Марешки е изключен от листата за евроизбори на партията. „РЗС взе това решение заради спекулации от определени медийни анализатори около кандидатурата му за евроизборите от листата на РЗС“, уточни Янев. “Ако се окаже, че името му е чисто и не е свързано със закупуването на гласове на последните местни избори, тогава ще му се извиня и ще си партнираме”, добави той. Във Варна Янев не се ангажира с точни имена, които ще фигурират листата за евроизборите. „Тези подробности ще се решат до внасянето на документацията на 15 май. А по повод парламентарните избори Янев съобщи, че листата на РЗС ще стане ясна след резултатите от предстоящи на 7 юни евроизбори. Според Янев следващото правителство щяло да се състои от коалиция между ГЕРБ и РЗС.

Станете почитател на Класа