Жълт код за сняг, поледици и силен вятър в 5 области

Жълт код за сняг, поледици и силен вятър в 5 области
  • Written by: 
  • Date:  
    27.01.2014
  • Share:

Жълт код за сняг, поледици и силен вятър е обявен в 5 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН. Жълт код е обявен в областите Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания.

От запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Вятърът от север-северозапад ще отслабва. Над Североизточна България, където ще се задържи ветровито, снеговалежите ще продължат през целия ден и ще има навявания и преспи. Максимални температури от минус 6° в североизточните до 5-6° над нулата в крайните югозападни райони. В София около 0°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното, и през деня още малко ще се понижи.
Над Черноморието ще духа умерен, по северното крайбрежие силен север-северозападен вятър, който постепенно през деня ще отслабва. Ще вали сняг, по-интензивен над северния участък. Максимални температури минус 5° - минус 2°. Вълнение на морето ще бъде 3-4 бала. Температура на морската вода е 7°-8°.
Над планините ще духа слаб източен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Максимална температура на 1200 метра 1°, на 2000 метра минус 4°.

Станете почитател на Класа