Пуснаха от ареста Радослав Димитров, обвинен за стрелбата по Митьо Очите

Пуснаха от ареста Радослав Димитров, обвинен за стрелбата по Митьо Очите
  • Written by:  classa.bg
  • Date:  
    11.08.2016
  • Share:

Апелативният спецсъд пусна от ареста Радослав Димитров – един от обвинените за стрелбата на 8 юни в Слънчев бряг по Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Съдът измени мярката му за неотклонение в парична гаранция в размер на 5000 лв.

Радослав Димитров е в ареста от 16 юни по обвинение за опит за убийство на Митьо Очите. Той има и обвинение за участие в организирана престъпна група. Адвокатите на Димитров посочиха пред съда, че Димитров се е явявал доброволно пред разследващите на три пъти и още, че не са намерени барутни частици, няма и негово ДНК по нито едно от доказателствата, които са намерени на мястото на инцидента.

Самият Димитров заяви пред съда – „не съм стрелял по никой, не съм участвал в ОПГ, съдействал съм на полицията, не съм осъждан” и поиска мярката му да бъде изменена.

Един от адвокатите на Димитров Калин Господинов посочи, че не са очаквали такава развръзка. „Единственото, което мога да кажа е, че най-накрая справедливостта възтържествува, без каквито и да е било доказателства към настоящия момент относно съпричастността на Радослав Димитров в повдигнатите му обвинения, същият беше задържан почти 2 месеца. Сега най-накрая Апелативният специализиран съд го освободи като замени мярката му неотклонение с гаранция в размер на 5 000 лв.”, посочи защитникът. За това дали сега Димитров не се притеснява от евентуално отмъщение, адвокатът не скри, че има притеснения. „Те започнаха още от самото начало, Радослав беше притесняван още в ареста в Бургас”, посочи той, но не коментира в какво са се изразявали те. Прокурор Биляна Дукова отказа да коментара.

На 8 юни, около 20.57 часа в РУ – Несебър се получава сигнал за престрелка в района на заведение в курортния комплекс Слънчев бряг. Веднага към мястото са насочени полицейски екипи. Констатирана е смъртта на един мъж, двама пострадали са транспортирани до болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Извършен е оглед на местопроизшествието. Няма данни за пострадали случайно преминаващи хора. По-късно е установено, че единият от пострадалите е Димитър Желязков, който е ранен с 5 куршума. Установени са близо 30 души, които според първоначалните данни имат участие в инцидента.

Станете почитател на Класа