Юзеиров прави нова партия ОТОМАН

Нова партия на име ОТОМАН ще бъде регистрирана в Търговище този месец. В инициативния комитет за учредяване на партията е и единият от братята Юзеирови от търговищкото село Славяново - Юзеир Юзеиров. Това съобщи пред БНР вчера Мендерес Кунгюн, лидер на нерегистрираното Турско национално обединение.
Юзеир Юзеиров и брат му Али станаха скандално известни с издигането на незаконния паметник на незнайния турски войн в Славяново и с учредяването на сдружението Български червен полумесец. По-късно името на братя Юзеирови бе свързано и с учредяването на партията Мюсюлмандемократичен съюз.
ОТОМАН е абревиатура от Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък. Официално партията се обявява за установяване на политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до „просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло“. Декларации за членство в ОТОМАН вече се разпространяват на ръка в страната, както и на интернет сайта "Сербест форум“.
При разрушаването на паметника на незнайния турски войн разследващите откриха и иззеха от дома на братя Юзеирови ислямистка литература, проповядваща джихад.

Станете почитател на Класа